Årets 17.mai-Feiring blir annerledes, men kanskje den blir fin likevel?

2020 blir året vi skal huske da veldig mye var rart og annerledes. 17.mai er en dag med tradisjoner som mange kommer til å savne, også her i bygda. Vi skal ikke feire sammen på skoleplassen, i tog langs FV 33, i kjerka eller på Fløygir. Dette blir det året vi skal feire hver for oss, alene eller kanskje med nærmeste familie eller noen venner.

FAU og Feiringregjeringa

FAU ved Feiring skole er arrangør av 17.mai-feiring for hele bygda. FAU og Feiringregjeringa ble enig om å finne på noe som kunne bøte litt på savnet etter samværet og gleden denne dagen. Resultatet er blitt en 17.mai-sending som PR-departementet i Feiringregjeringa har satt sammen, med bidrag fra mange i bygda. Sendinga varer ca. 45 minutter (inkludert 15 min. gudstjeneste) og legges ut her på nettsida og på vår Facebookside «Feiring Fager og Frodig» kl. 11.00 søndag 17.mai. Sendinga går ikke direkte, så du kan se den når du vil. -Vi håper likevel at mange har lyst til å se den når den legges ut, så kan vi være sammen om fine opplevelser selv om vi er hver for oss, sier Feiringminister Torbjørn Ellingsen.

Mannskvartetten Røst synger ved kjerka og på Lysthuset 17.mai.

Det skjer også noen andre ting i bygda på 17.mai: det blir to mini-konserter med Mannskvartetten Røst, bilkortesjen svinger innom bygda, og i tillegg vil Feiring-russen ta seg en runde i midtbygda.

17.mai-Feiring

Vi minner om at smittevernreglene gjelder også på 17.mai. Hold avstand, vask hender!

Kl. 10.00: Mannskvartetten Røst synger mini-konsert ved Feiring kirke.

Kl. 11.00: Vi legger ut vår spesiallagde 17.mai-sending for bygda på Feiring Fager og Frodig (Facebook) og på vår nettside www.feiring.info. Se sendeplan under! NB – Sendingen går ikke direkte, så du kan se den når du vil.

Ca kl. 1130-1145: Bilkortesje med veterankjøretøyer kommer til Feiring. Snur ved bussholdeplassen ved Feiring skole.

Kl. 13.00: Feiring-russen tar seg en runde fra skolen og bort til sentrum, Flesviklia og Bamrudvegen og deler ut russekort (kortene i pose og antibac på hendene!)

Kl. 13.00: Mannskvartetten Røst synger mini-konsert på Lysthuset. Starter med allsang «Ja, vi elsker», samtidig med resten av Norge!

Sendeplan for 17.mai-Feiring

 • Flagget til topps – gratulerer med dagen!
 • Feiringministeren ønsker velkommen til sending
 • Rosarussen synger
 • Leder i FAU orienterer om loddsalg
 • 3.-4.trinn synger «Jeg gikk en tur på stien» og «Alle fugler»
 • Bildekavalkade fra 17.mai i Feiring 2017-2019
 • Tale for dagen v/8.trinn på Feiring skole
 • «Fagert er landet», arkivopptak med vokalgruppa Bris
 • Hilsen fra Viken musikkforening
 • 3.-4.trinn synger «Lille Måltrost»
 • Gamle glimt fra 17.mai i Feiring
 • Mannskvartetten Røst framfører «Ja, vi elsker» fra Feiring kirke
 • Gudstjeneste i Feiring kirke

Bilder fra din 17.mai!

Legg gjerne ut bilder fra din 17.mai-Feiring på Instagram og bruk emneknaggen #feiringbygda, så lager vi en bildecollage og legger ut her på nettsida.

Loddsalg

FAU sin vipps er #545458. Vipps et valgfritt beløp og vær med i trekningen av 3 hovedpremier. FAU takker for bidrag, som kommer elevene ved skolen til gode. Takk også til Kims, Disserud Fjøs & Maskin og Coop Prix Feiring for sponsing av premier.

I 17.mai-sendinga vår får du glimt fra 17.mai-feiring i «gamle dager» og fra litt nyere tid.