Avlysningen ble enstemmig vedtatt av styret for Jernverkshelga søndag 24. mai.

-Vi har brukt lang tid, og vurdert att og fram om det kunne være mulig å gjennomføre ei jernverkshelg med teater, jubileumsmarkering, aktiviteter, marked og gruvevandring med alle corona-restriksjoner. Til slutt har et enstemmig styre vedtatt at Jernverkshelga avlyses, forteller styreleder Hans Ekornholmen.

Jernverkshelga skulle i år markere 20 års-jubileum. Også i 2018 ble festivalhelga avlyst, den gang pga. den ekstraordinære tørkesommeren.

Under kan du lese styrets begrunnelse for vedtaket.


Avstand

Myndighetene har ingen planer om å endre enmeters-regelen. Styret anser det som umulig å gjennomføre innøving og forestillinger med en meters avstand. Det blir umulig i øvingsuka, og det blir svært vanskelig under forestillinger både på og bak scena. Det blir også en nærmest umulig utfordring å holde den pålagte avstand mellom publikummere.


Antall

Fra 15. juni er det varslet at det kan bli lovlig med samlinger på inntil 200 personer, mens det kan bli lovlig med inntil 500 personer fra 1. september. Her faller vi litt mellom to stoler. På premiereforestillingen får vi kanskje under 200, mens vi gjerne skulle ha over 300 publikummere både lørdag og søndag. En annen sak er at vi må regne med våre omkring 60 aktører inn i antallet. Dermed blir det lov med bare 130-140 vanlige publikummere.


Hygiene  

I jernverket har vi ikke mulighet til å tilfredsstille myndighetenes råd og restriksjoner for smittevern og hygiene. Vi har ingen mulighet for håndvask verken ved utedoer eller ved matboden. Styret mener at mangelfulle hygienetiltak blir største utfordring ved å arrangere Jernverkshelga i år.

Ansvar – avlysing

Styret har ansvar for sikkerhet og helse til frivillige, medvirkende og publikum. Under de rådende omstendigheter finner styret det nødvendig på avlyse Jernverkshelga 2020.