-Jeg gleder meg veldig! Påtroppende rektor Gudrun Fodstad kan forsikre at hun er klar for oppstarten av den nye videregående skolen i Feiring.

Stor interesse og mange søkere

18. august er første skoledag og det jobbes nå på spreng for å få på plass de siste detaljene. Allerede i morgen, mandag 10. august begynner de ansatte på jobb. Skolen har 60 studieplasser i år, og hele 85 søkere. Noen har allerede fått plass, mens andre er i prosess. I løpet av to år skal antall elevplasser økes til 200.

Godt samarbeid med Feiringregjeringa

I tillegg til rektor Gudrun er også rektor ved Krokeide vgs Trond Iversen og assisterende rektor Lena Lie er helt sentrale i oppstarten. De har stått på de siste dagene for å få skolen klar. Feiringminister Torbjørn Ellingsen har også tatt i et tak før skolestart.

-Samarbeidet med Feiringregjeringa og Feiringminister Torbjørn Ellingsen er godt, sier Iversen. Ledelsen ved Krokeide vgs har samarbeidet med Feiringregjeringa om skolen helt siden 2016.

-Det er rart å tenke tilbake nå, sier Trond. I 2016 var skolen bare en tanke, men nå står den altså klar til innrykk. En hel gjeng med elever og 30 ansatte ønskes velkommen.

En gjeng som ønsker velkommen! Fra venstre rektor ved Krokeide Trond Iversen, assisterende rektor Lena Lie, Feiringminister Torbjørn Ellingsen og rektor ved Feiring vgs, Gudrun Fodstad.

Sommerjobb for lokal ungdom

De siste dagene har en liten gjeng arbeidet utrettelig i sommervarmen med flytting, bæring av møbler, luking, kosting og installering av utstyr som trengs til etablering av ny skole. Det arbeides så svetten siler, men humøret er på topp. Rektor Gudrun er svært godt fornøyd med ungdommene fra bygda som har som sommerjobb å hjelpe til med innflytting i lokalene. Til sammen ni lokale ungdommer har meldt seg til tjeneste og får selvsagt lønn for strevet.

Guttegjengen tar ei pause etter at tre store klasserom er gjort klare.

-Vi synes det er gøy å se hvordan det blir, I går satte vi opp kontormøbler og i dag er de i full bruk!

Det er nok givende å se at innsatsen gir resultater og at bygget gradvis blir beboelig for både elever og ansatte. Gutta synes også det er spennende å bli kjent i det store bygget. -Vi har sett alle rom i hele huset nå, svarer de entusiastisk. Vi andre kan jo være litt misunnelige på akkurat det, for det er nok få i bygda som har så god kjennskap til lokalene som disse ungdommene.