Snart blir det slutt på kontantbetaling og betaling over SMS for å kjøre Dalbekkvegen. Mange som har kjørt veien i sommer har sett masten som er reist.

-Dette bomsystemet vil fungere digitalt og kommer i gang i september. Systemet er likt det som innføres på flere skogsbilveier i Norge. Bilens registreringsnummer fanges på kamera og bilens eier vil bli avkrevd avgift, forteller leder i styret for Dalbekkvegen Kjell-Ola Dahl.

Det var årsmøtet for andelseiere i Dalbekkvegen som i år vedtok å etablere bomsystemet. Mange som har kjørt veien har erfart at SMS-systemet med betaling har sviktet. Det problemet er nå ryddet av veien. Dessuten blir det ikke lenger håndtering av kontanter, noe som er både arbeidsbesparende og som gjør at risikoen for innbrudd i bomkassa bortfaller. Nå vil det i tillegg bli mulig å tilby snøbrøytet vei vinterstid. Hvis alt går etter planen vil man med dette systemet kunne tilby åpen vei til skiløypene. Et annet viktig mål er å få bukt med snikkjøring. Dermed er håpet med tiden å kunne senke prisen på hver passering. Hvis alle brukere av veien bidrar, blir utgiftene med å drifte veien billigere for alle. En skal heller ikke se bort fra at risiko for hytteinnbrudd blir mindre med kamera i bommen.

Prisen på passering vil i høst være som tidligere. Men det blir nå etablert et rabattsystem som gjør det billigere å kjøre gjennom bommen ved kjøp av flere passeringer. Passeringer kan kjøpes på forhånd over youpark.no.

Det er ikke nødvendig å kjøpe passering på forhånd. Den som kjører gjennom bommen får en frist på 48 timer til å betale på youpark.no. Alternativet er å vente på faktura. Hvis du venter på faktura, vil du måtte betale 79 kr i administrasjonskostnader. Det enkleste og rimeligste er å altså å registrere kjøretøyet sitt på youpark.no Her kan man kjøpe flere antall passeringer med rabatt og registrere betalingskort.

Det vil bli montert skilt som forklarer systemet.

Styret i veiforeningen vil råde alle brukere av veien til å registrere seg på Youpark.no. Internettsiden er enkel og selvforklarende. Man kan enkelt få telefonhjelp fra kundeservice på telefon 47 70 07 00.

De som i år har kjøpt årskort på Dalbekkvegen, vil ut året kunne kjøre gjennom bommen avgiftsfritt. Hvis du har kjøpt årskort, så ta kontakt med en av våre webansvarlige, enten Håkon Flesvig (982 28 950) eller Hans Eivind Flesvig (922 23 729). Våre web-ansvarlige vil også kunne hjelpe til med registrering på Youpark.