Denne uka har Feiring 1-10-skole temauke med fokus på programmering og teknologi.

-Elevene i 1. til 4-. trinn skal prøve seg på enkel programmering. De vil blant annet jobbe litt praktisk med å programmere hverandre ved hjelp av enkle kommandoer. De skal også ta i bruk ressurser som «koding er gøy», «kidsakoder» og «scratch», forklarer rektor Ingunn H. Haukeland.

Elevene på mellomtrinnet og ungdomskolen har First Lego League som ramme for sin temauke. Skolen samarbeider tett med Feiring Teknolab om konkurransen og Feiring Teknolab bidrar med programmeringskompetanse og utstyr.

Rektor Ingunn H. Haukeland setter stor pris på samarbeidet med Feiring TeknoLab.

-Vi er veldig glade for samarbeidet og for alt utstyret vi har fått, sier rektor Ingunn H. Haukeland. Konkurransen omfatter svært mye av det skolen jobber med i fagfornyelsen og passer derfor utmerket som utgangspunkt for ei temauke.

3 lag fra Feiring

-Vi har meldt på tre lag fra Feiring, og kommer til å fortsette arbeidet med konkurransen på lørdager framover mot finalen på Gjøvik 7. november, forteller Tore Nedrebø fra Feiring Teknolab. -Det er supert at skolen har satt av en hel temauke, nå får elevene mye bedre tid til både forskning og programmering!  

Teknologi og folkehelse

Årets oppdrag heter RePLAY og elevene skal utvikle sitt eget forskningsprosjekt som en del av konkurransen. Temaet handler om å få folk i bevegelse gjennom lek og sport, og passer fint inn i læreplanens overordnede mål med fokus på folkehelse og livsmestring. Elevene konkurrerer også i robotkjøring og lagarbeid.

Vi ønsker elevene lykke til med arbeidet!