Visste du at Steven Spielbergs ikoniske skrekkfilm er inspirert av Henrik Ibsens En Folkefiende? Lørdag 31.10 viser Feiring filmklubb denne legendariske filmen, og du får åpen pub og to spennende innledere på kjøpet!

Filmen er basert på en roman av Peter Benchley, og handler om en hvithai som terroriserer et ferieparadis. I Ibsens drama er drikke- og badevannet i badebyen livsfarlig forurenset, i Spielbergs film er strendene hjemsøkt av hai. I begge tilfeller forsøker de lokale myndighetene å fortie sannheten for å redde inntektene fra badesesongen.

Lørdag 31. oktober fra kl 19:00 er det altså Haisommer-kveld på Fløygir i regi av filmklubben. To gjester skal innlede filmen med hver sin unike vinkling. Arne Dahr er filmprodusent gjennom 30 år, kultursjef i Eidsvoll kommune og kanskje Norges største Haisommer-entusiast. Arne skal snakke om sitt forhold til filmen. Deretter skal Ellen Rees sammenstille Ibsens En Folkefiende og den kjente hai-skrekkfilmen fra 1975. Ellen er professor i nordisk, senterleder for Senter for Ibsenstudier ved UIO og har for ikke lenge siden kjøpt seg småbruk i Bamrudvegen!

Arrangementet starter med pub fra kl. 19:00, innledninger fra 19:30 og Haisommer-visning kl 20:00. Filmen varer til litt over 22:00, og deretter er puben åpen.

-Hold en meter avstand, bruk håndsprit og unngå kø i baren. Velkommen!