Feiring har fått sin egen bokbyttebu! Den står ved Coop og er alltid åpen.

Ideen ble til i Kulturdepartementet i Feiringregjeringa for noen år siden. Daværende kulturminister Inger Melby utformet ideen og tok initiativet til en kronerulling som muliggjorde bygging av boden. I tillegg har det vært mange dugnadskrefter innom prosjektet som gjør at boden i dag er forseggjort både innvendig og utvendig.

Et flott bokbyttebu er på plass ved Coop.

I bokbyttebua kan du levere ei bok -eller flere- som du er ferdig med og som du tenker at andre kan ha glede av. I hylla finner du kanskje noe du selv kunne tenke deg å lese? Har du ikke ei bok å bytte inn, kan du gjerne låne med deg ei bok, og levere den igjen etter at du har lest den.

-Vi ønsker ikke kasser med bøker etter for eksempel dødsbo eller flytting, men at folk gjør et litt kritisk utvalg og bidrar med bøker det kan tenkes at andre vil lese, sier kulturminister Nina Stefferud. Hun sier at det allerede er en del bøker i hyllene, og at folk gjerne må ta boden i bruk.

På vegne av folk i bygda – takk til alle som har bidratt til den Bokbyttebua! Vi oppfordrer alle til å ta ansvar for at den fungerer etter hensikten og blir et hyggelig sted å besøke.

Det er allerede en del bøker i hyllene. Her finner du også barnebøker og en del blader og magasiner.

NB! Av smittevernhensyn bes brukerne å bruke håndspriten som står tilgjengelig.

Inne i boden er det et lite bord og en stol. -Vi må be om at boden ikke brukes som oppholdssted. Men det er selvsagt lov å sette seg ned og bla i ei bok, sier Nina, som håper bokbyttebua blir et populært tilbud i bygda.

Bord, stol og utsikt nordover Mjøsa fra vinduet i bokbyttebua.