Vi kaller oss Feiringregjeringa, og vi jobber frivillig for å gjøre Feiring til et bra sted å bo! Inn i det 16.året har vi tenkt noen nye tanker om veien videre.

De siste årene har det vært mange «tunge» saker, som f.eks. trusler om skolenedleggelse, trafikksituasjonen, befolkningsnedgang, drift av Fløygir og arbeidet med videregående skole. Nå er det på tide å lokke fram kreativitet og humor, og å sette de små arbeidsoppgavene i fokus igjen, syns vi!

Flere som bidrar, med mindre ansvar og avgrensa oppgaver

I høst har vi drøftet hvordan vi kan justere kursen for å sikre fortsatt engasjement. Hvordan kan vi legge til rette for at flere kan få oppleve gleden ved å bidra med noe, enten det er smått eller stort? Vi har rådført oss med tidligere «ministre» og hatt mange gode samtaler. Vår hovedkonklusjon er: Vi må dele de store oppgavene opp i mindre, konkrete og tidsavgrensede oppgaver. Og, viktigst: vi må ha det mer moro og sosialt!

Valgkomiteens tilbakemelding er at mange sier de ønsker å bidra, men kvier seg for å ta på seg store verv. Kanskje er vi flere som kunne bidra i små porsjoner? Med å plante blomster rundt flaggstanga på Fløygir før 17.mai, sette ut vanntrampolina til badesesongen, henge opp tulleskilt, lage innslag til Feiring-TV, være kioskvakt på quiz eller finne på noe tullball som kan skape litt moro eller ei avisoverskrift?

Alt vi gjør for felleskapet i bygda er i grunn bygget opp av små oppgaver. Vi vil prøve å synliggjøre disse oppgavene så det blir lettere å si: Det kan jeg ta på meg å gjøre!

Torbjørn Ellingsen, Feiringminister
Feiringregjeringa 2020
fv. Tore Bjørnstad (oppvekstminister/leder i Feiring ungdomslag), Liv Sigrid Solberg (kulturdepartementet, Torbjørn Ellingsen (Feiringminister), Lisa Brodshaug (PR-minister), Sverre Limbodal (finansminister) og Hanne Jevnaker (sekretær). Kulturminister Nina Stefferud var ikke til stede da bildet ble tatt.

Det går likar no!

Det er fortsatt mange store saker vi kan ta tak i, men faktum er at det er lyse tider i Feiring! Skolenedleggelse er for tida ikke til politisk debatt, vi har stabilt befolkningstall, vi har sikret vedlikeholdsmidler til Fløygir og er snart ferdig med oppussing av 2.etasje. Vi har en nyåpna videregående skole med et viktig samfunnsoppdrag og mange nye arbeidsplasser i bygda. Når coronaen er over skal vi gå på med ny giv der vi slapp i mars!

Det er blitt tradisjon at vi henger opp skilt til årets festlige anledninger. Det er en slager i sosiale medier, og har brakt oss til forsida på VG-nett.

Hva skal vi jobbe med framover, syns du? Trenger vi en humorminister, en ordspillminister, en visesangminister, Kul Tur-minister (lager et par kule turer i året) eller en helse/hilse-minister? Har du ideer til ministerposter?

Hva slags minister kunne du tenke deg å være? Kanskje du kunne gå sammen med et familiemedlem eller en venn og løse en oppgave gjennom året?

Hvem vil være filleminister? Å holde orden på filler og mopper på Fløygir bør tas på største alvor, men kan gjerne utøves med humor!

tore Bjørnstad, oppvekstminister/leder i ungdomslaget
Kanskje du kunne tenke deg å hjelpe til med å plante blomster i bygda? Tenk å kunne skrive på CV-en at man har vært blomsterminister!

Vi har plass til alle!

Om du har bodd her hele ditt liv, er nyinnflytter eller noe midt imellom, spiller ingen rolle. Det viktigste er at du vil bidra med noe som kommer felleskapet til gode. Kanskje brenner du for noe spesielt, eller har ferdigheter og kunnskap som kan komme til nytte? Å engasjere seg i noe og gi av tida si er en fin måte å bli kjent med andre. I året som kommer skal vi ta oss tid til å ha det sosialt og moro samtidig som vi gjør en innsats for felleskapet. Vi har mye å ta igjen etter dette året med lite felleskapsaktivitet!

I året som kommer skal vi fokusere på de små arbeidsoppgavene og slippe løs kreativitet og arbeidslyst!

Nina Stefferud, kulturminister

Vi håper alle får en god jul til tross for tida vi er inne i. Kanskje den rolige tida kan brukes til å tenke etter om du har lyst til å bidra med noe i året som kommer?

Vi hører gjerne fra deg, enten i meldingsboksen vår på Facebook eller på epost info@feiring.info

Hilsen oss i Feiringregjeringa:

Torbjørn Ellingsen, Hanne Jevnaker, Tore Bjørnstad, Nina Stefferud, Sverre Limbodal og Lisa Brodshaug.

Her er noe av det Feiringregjeringa driver med:

 • Driver nettsida feiring.info, samt Instagram og Facebook-konto
 • Lager Feiringkalenderen
 • Henger opp tulleskilt langs veien, «Jule-Feiring», «Påske-Feiring».
 • Ønsker nyinnflyttere velkommen til bygda
 • Har quizkvelder
 • Arrangerer Midtsommer-Feiring i Årneslandet med aktiviteter, bål og grilling.
 • Lager julemarked med fakkeltog og julepub
 • Setter ut og tar opp igjen vanntrampolina i Årneslandet
 • I samarbeid med Feiring ungdomslag, drifter Fløygir med alle små og store oppgaver det innebærer
 • Planter blomster
 • Lager innslag til «Feiring-TV»
 • Driver bokbua ved Coop
 • Lager t-skjorter i samarbeid med det lokale trykkeriet Duggul
 • Har vært pådriver for Feiring videregående skole og for å få tilbake et busstilbud i Feiring

Les mer om Feiringregjeringa her