Etter et rikelig snøfall i romjula er det nå mulig å få seg en skikkelig aketur i preparert og garantert bilfri skogsløype.

Gamlevegen mellom Sør-Skålerud og Stenberg kalles «Feirings tøffeste akebakke», og det er ikke uten grunn. Akebakken slynger seg 850 meter gjennom skauen, og med det rette føret og aketøyet kan du få deg en riktig så fartsfylt tur.

Silkeføre i akebakken

Oppgradert

I fjor fikk grunneierne midler gjennom Nabolagspotten til utbedring av akebakken. Traseen har blitt bredere, og svingene har fått bedre dosering for å redusere risikoen for å kjøre ut. I tillegg er siste etappe av løypa lagt til nordsiden av låven på Stenberg, slik at man ikke trenger å kjøre over gårdstunet og risikere å møte bil. Løypa ender nå nede ved Bamrudvegen, der det også er laget i stand en rasteplass med bålpanne og benker hvor man kan sitte ned. Ta med ved hvis du vil bruke bålpanna.

FIL har sørget for bålpanne til rasteplassen i enden av akebakken.

Hvor?

Akebakken starter i sør-Skålerud (adresse Skålerud 55), og slutter bak låven på Stenberg, (adresse Bamrudvegen 118). Vil du starte i utforbakke kan du kjøre bil opp til toppen, da kan du parkere ved stabburet i sør-Skålerud. Vil du starte i oppoverbakke kan du parkere ved den brune garasjen i Bamrudvegen 118. Inngang til akebakken er da på jordet ca 100 meter lengre fram.

Ta med deg akebrett, kjelke, snowracer eller annet aketøy og nyt en luftetur i fint terreng! Løypa er også super om kvelden, da er er det påkrevet med hodelykt.

God tur!

Grunneierne i henholdsvis toppen og bunnen av akebakken, Arne Saxhaug og Tore Bjørnstad, ønsker velkommen til akemoro i Stenberghagan.