Coop Prix Feiring vil kaste mindre mat, og har blitt med i ordningen «Too Good To Go». Bli med du også!

Too Good To Go er en app som bidrar til mindre matsvinn. Alle som har en smarttelefon kan laste ned appen og -for en liten sum- redde mat fra å bli kastet, fra restauranter, hoteller, kiosker og dagligvarebutikker. Nå har ordningen kommet til Feiring, og du kan reservere en pose mat som ellers ville blitt kastet, for kr. 39.

Eksempler på hva du kan finne i forundringsposen fra Coop

-Det vil variere fra dag til dag hvor mange poser vi tilbyr og hva som er i dem, sier daglig leder ved Coop Prix Feiring, Mette Brekke. -Det kan være alt fra dagens brød og andre bakervarer, til frukt, grønnsaker, egg og ost eller en bukett roser. Noen ganger er det varer med skade på emballasjen hvor innholdet er like bra, men som vi ikke får lov til å selge.

Dagligvarebutikker har ikke lov til å gi bort varer som har passert «best før» eller «siste forbruksdag», så poenget er å få det ut før datoen er passert. Mange varer er like gode lenge etter denne datoen, og mye kan også fryses.

Siden ordningen startet i høst har Coop Prix Feiring redusert sitt matsvinn betraktelig.

-Det ligger i ordet: dette er varer som er for bra til å kastes. Det kjennes veldig bra å være med på denne dugnaden, og vi håper flere fra bygda vil benytte seg av tilbudet, sier Mette.

Slik fungerer det:

  • Last ned appen «Too Good To Go» fra Google Play eller AppStore
  • Finn Coop Prix Feiring, reserver pose kr. 39 pr stk.
  • Du kan hente posen innen 20 minutter før stengetid, dvs. kl. 21.40-22.00 på hverdager, og kl. 19.40-20.00 på lørdager.
  • Henvend deg i kassa og vis fram hentekoden på telefonen, sveip for bekreftelse på henting.
  • Og vips så har du gjort noe bra for miljøet, og du har fått påfyll av mat i kjøleskap og skuff.

Spør gjerne de ansatte på butikken hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å laste ned app!