Sambygdinger – gled dere, nå får vi en ny butikk i Feiring. 18.februar kl. 13.00 åpner «Gamle Banken Gjenbruk».

-Jeg ønsker å bidra til mer liv i «handlegata» vår. Jeg vil at butikken skal være et sted hvor man kan gå inn og kikke, sitte nedpå og skravle litt og handle hvis man finner noe man liker, sier Hanne Jevnaker.

Lærer på dagen, butikkdame på fritida

Hanne er lærer på Feiring skole, og det skal hun fortsette med. Gjenbruksbutikken blir en hobby, og åpningstidene blir derfor på tirsdag og torsdag ettermiddag/kveld, samt på lørdager.

Hun er glad for å ha fått leie lokale av Rolf Gunnar Øksøy, som skal disponere en del av arealet til sine lås og beslag, og eksotiske kurver.

Sammen blir de «Norges minste varehus».

Hanne i butikken som åpner 18.januar

Noe for enhver smak

-Lokalet er lite, men drømmen er å fylle det fra golv til tak med smått og stort, nytt og gammelt – husgeråd, klær, duppeditter, småmøbler, manntikviteter, snurrepiperier og stæsj, forteller Hanne.

Hanne har jobbet med butikkplanene en stund, og kjøpt og samlet saker og ting som hun nå skal fylle butikken med. Etter hvert kan det bli mulighet for å levere inn ting, men foreløpig har Hanne det hun trenger for å starte opp.

Hanne starter butikk i lokalene der Symaskiner i Sentrum holdt til tidligere. Navnet «Gamle Banken» henspeiler på tida da det ble drevet bank i lokalene.

Deler med bygda

Hanne ser ikke for seg «big business», men har et nøkternt mål om å få det til å gå rundt.

-Hvis det går bra, vil jeg gjerne dele med bygda, og da syns jeg det er fint å kunne bidra med noen kroner til for eksempel drift av Fløygir. Jeg håper etter hvert å samarbeide med lag og foreninger. På den måten blir gjenbruksbutikken også en dugnad – og det er vi jo gode på her i Feiring, sier Hanne.

På Gamle Banken Gjenbruk skal det alltid være gratis kaffe og te

Hanne Jevnaker

Hanne håper Gamle Banken blir et hyggelig sted å stikke innom for både unge og eldre. I butikken vår skal det alltid være gratis kaffe og te, sier den energiske butikkdama som gleder seg til åpning. Da blir det kaffe, te og ferske kanelsnurrer!

Åpningstider:

  • Tirsdag kl. 17-20
  • Torsdag kl. 13-17
  • Lørdag kl. 10-14