Under «De unges kommunestyre» 10.februar stakk Feiring skole av med den gjeve førsteprisen for sitt forslag til nærmiljøtiltak. Her kan du lese om hvordan det gikk til!

Av Silje Skjøldt og Tomine Hagen, ledere i elevrådet ved Feiring skole

10.02.2021 var Feiring skole så heldige og vant 30.000,-. Disse pengene har vi i elevrådet bestemt at skal gå til klatrevegg og discgolfkurver på Feiring skole.

Vi, Silje Skjøldt og Tomine Hagen, elevrådsledere på Feiring skole har jobber hardt. Steg en var å få alle i elevrådet til å spørre klassene sine om hva de ønsket å bruke penger på. Etter en lang prosess med stemming og prissjekking kom vi frem til at vi hadde lyst til å søke om penger til klatrevegg.

Vi lagde to Powerpointer, en til nærmiljøtiltaket og en til temaet i år som var alle med. Vi lagde manus og begynte å øve. Da dagen var der for fremføring måtte møtet dessverre være digitalt på Teams på grunn av Korona. Dette stoppet ikke oss og som de moderne tenåringene vi er tok vi dette med glimt i øyet og smil om munnen. Da alle skolene hadde stemt fikk vi vite at det var en skole med aller flest stemmer. Seks av skolene hadde like mange stemmer og kjempet om andreplassen. Blant de skolene var ikke Feiring. Vi mistet trua og var helt sikre på at det var Råholt ungdomsskole som hadde vunnet. Jubelen satt i taket og tårene trillet da de ropte at det var Feiring skole som hadde fått førsteplassen med aller flest stemmer.

Så fort det er mulig og pengene er på plass vil Feiring skole snart ha en klatrevegg igjen og også noen discgolfkurver. Dette er en stor glede for skolen!

Silje Skjøldt og Tomine Hagen