FV 33 er stengt og vi kan nyte roligere dager i bygda. Når trailerne er borte fyller vi gata med gøy i stedet!

Lørdag 3.juli blir det gatefest i Feiring. Bilkortesje med bygdas mange artige farkoster og blueskonsert utenfor Gamle Banken Gjenbruk står på programmet.

Bil og blues

Initiativet kommer fra Hanne Jevnaker, innehaver av Gamle Banken Gjenbruk. -Vanligvis ruller trailerne forbi her. Nå er vegen stengt, og jeg tenkte vi måtte benytte muligheten til å fylle gata med liv og musikk, sier Hanne. Lørdag kl. 12 spiller bluesmusiker Kent Erik Thorvaldsen for hatten utenfor butikken.

Kent Erik er fra Toten og spiller tradisjonell blues fra 30-40-tallet. Han spiller i bandet The Jelly Roll Men og har bl.a. vært gatemusikant på Notodden Blues Festival og Dalane Bluesfestival. Nå blir han trubadur i Feirings bittelille handlegate, foran Norges minste varehus.

Kent Erik Thorvaldsen skaper rå blueslyd ved Gamle Banken på lørdag.

Vi lager bilkortesje

Når Åshild og Kenneth Flatmo hørte om planene, gikk de straks i gang med å mobilisere til bilkortesje.

-Det er mange artige biler og andre kjøretøy i bygda. Dette er dagen for å hente dem fram og ragge gjennom bygda med musikk på anlegget uten å bli forbikjørt av irriterte bilister, sier Åshild. -Møt opp i Kjerkelinnakrysset kl 11, så kjører vi kortesje til Stubberuddalen og tilbake. Alle kan være med; gamle biler, nye biler, motorsykler, mopeder, traktorer. Det er absolutt lov å bruke tute/bilhorn for å lage litt liv gjennom sentrum og Feiring, sier Åshild.

Etter kortesjen er alle velkommen til Gamle Banken på kaffe og blues.

Gratis kaffe – som vanlig!

Hanne og Rolfs skattekammer Gamle Banken Gjenbruk er åpen kl. 10-14.
-Vi har som alltid gratis kaffe, og det blir mulig å få kjøpt noe attåt. Ta gjerne med stol og nyt en sommerlig minikonsert hos oss, sier Hanne Jevnaker.