Kokos, banan, Daim, eller kanskje lakris – de fleste har sin favoritt i Twistposen og verner om den. Nå kan du stemme fram din favoritt på valgdagen – men bare hvis du er under 18 år da!

Valgurne og resultater

Mandag 13.september er det Stortings- og Sametingsvalg, og som vanlig er det forsamlingshuset Fløygir som er vårt valglokale. Feiringregjeringa håper mange bruker stemmeretten, og oppfordrer også unger og ungdommer til å finne veien til valglokalet. Mellom kl 15.30-19.00 kan nemlig barn i alle aldere komme til Fløygir og stemme på sin favoritt-twist. Det blir eget avlukke hvor barna velger én twist, spiser den og putter papiret i en konvolutt. Konvolutten stemples og puttes i stemmeurnen.

I 2019 var det Daim som ble barnas favoritt, mens Marsipan havnet under sperregrensa.

Flere voksne uttrykte sjokk og vantro da Marsipan kom under sperregrensa ved valget i 2019, og hintet om valgjuks. Årets valg overvåkes derfor av to observatører fra Feiringregjeringa.

Resultatet fra Twistvalget 2019 – les mer

Marsipan kom under sperregrensa i Twistvalget i 2019, og får dermed ikke stille til valget i år.

Og så?

På feiring.info vil vi presentere resultatet basert på opptelling av sjokoladepapir. Hvilken twist er barnas favoritt i Feiring? Det blir stolpediagram, prosentvis fordeling og annen informasjon vi kjenner fra politiske valg.

-Twistvalget er vårt bidrag for å gjøre barn og unge kjent med hvordan et valg fungerer. Hvis dette i tillegg kan dra de voksne til valglokalet for å stemme, er det en hyggelig bonus, sier Feiringminister Nina Stefferud.

::::::

Fakta om Twistvalget

  • Åpent for barn og unge under 18 år
  • Mandag 13.september kl. 15.30-19.00 på Fløygir valglokale
  • Godkjent av Valgdirektoratet
  • Resultatene skal kun brukes på feiring.info
  • Twistvalget er ikke sponset av Freia!
Valget overvåkes av valgobservatører fra Feiringregjeringa