Søndag 24.oktober blir det japansk og svensk film på Fløygir. Da viser Feiring filmklubb animasjonsfilmen «Ponyo – på klippen ved havet» og komedien «Jalla! Jalla».

Noen filmer er best på kino!

I høst kan du la unga få se legendariske animasjonsfilmer fra studio Ghibli i kinoformat på Fløygir. Først ut er Hayao Miyazakis mesterverk «Ponyo – på klippen ved havet». Senere i høst vises «Det levende slottet».

Kl. 18.00 vises filmen om gullfisken Ponyo som drar på et eventyr fra havet og opp til menneskenes verden. Her blir hun venn med den ensomme gutten Sosuke og til alles forskrekkelse begynner Ponyo å snakke. ”Ponyo – på klippen med havet” er regissør Hayao Miyazaki sin tolkning av H.C. Andersen sitt eventyr ”Den lille havfruen”. Resultatet er blitt en veldig flott animasjonsfilm der fantasien får frie tøyler. Her får vi se et stort mangfold av flotte nålevende og forhistoriske sjødyr, store rullende stormbølger, magiske vesener og andre eventyrlige fenomener. Alle tegningene er gjort for hånd, noe som bidrar til å gi filmen en særegen og sjarmerende stil.

Japansk animasjon, regi: Hayao Miyazaki (2008). Norsk tale, 6 år, 1. t 41 min.

Svenske forviklingar

Kl. 20.00 vises den svenske komedien «Jalla! Jalla!». Den handler om bestekompisene Måns og Roro, som jobber i parkvesenet. To helt vanlige, unge menn som plutselig får livene sine snudd på hodet idet Måns blir impotent og Roros libanesiske familie vil tvangsgifte ham med ei jente han ikke kjenner.»Jalla! Jalla!» er en morsom og original film, med fine skuespillere og et voldsomt energisk tempo. Fordi Fares med stor innsikt har tegnet Måns og Roro og vennskapet deres, er vi på deres side fra første billedrute – og vi henger med leende med mens den ene forsøker å få den opp og den andre forsøker å komme seg unna tvangsgiftingen.

Svensk komedie (2000), regi: Josef Fares. 11 år, 1 t. 32 min.

Medlemskap

For å komme inn på filmklubbens visninger må man være medlem. Et halvårsmedlemskap koster 100 kroner per person, uansett alder. Da er det gratis inngang på alle filmer! Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte. For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn inntil tre år yngre. 18-årsgrensen er absolutt. Medlemskap kjøpes i døra på filmkveldene, en halv time før visning. Da åpner også kiosken.

Les mer på www.facebook.com/feiringfilmklubb