Søndag 14.november blir det en tettpakket kulturdag på Fløygir! Først blir det to forestillinger med Feiring ungdomslags teatergruppe, og deretter blir det show med Stian Carstensen og Jan Gunnar Røise.

Teaterforestilling

Dagen starter med åpen kafé kl. 13, før det kl. 14 blir premiere på stykket «Feiring Paradis – verdens siste fest». Ungdomslagets teatergruppe har jobbet med oppsetningen siden i vinter.

Det starter dystert når sceneteppet går opp:

-Det handler om at verden er i ferd med å under og det skal være en aller siste feiring av menneskeheten – i Feiring så klart, sier instruktørene Ragnhild Olsby og Rebekka Andresen. De to utflyttede feringene har siden i vår jevnlig besøkt hjembygda for å lage teater sammen med 25 unger i alderen 10-15 år.

Vi følger barna Astrid og Even på en lang vandring mot Feiring, og på veien dit skjer det litt av hvert.

-Det er mange ting som feiringer kjenner igjen og kan le av, sier Leon Therell Bjørnstad. Han spiller hovedkarakteren Even. Leon nevner noe trøbbel med Sau og skau, men er ellers hemmelighetsfull om hvorfor Even og Astrid må stoppe både i Sverige, i Tønsberg og Hareid på Sunnmøre. -Kom og se på, dette blir veldig morsomt! sier Leon.

Stykket inneholder både sang, musikk, dans og teater, så her er det duket for en forrykende forestilling.

-Det blir hæla i taket og fyr og flamme, lover Rebekka og Ragnhild.

Forestillingen vises kl. 14 og kl. 16. Det er kafé før og mellom forestillingene. Inngang kr. 100,- Barn t.o.m 15 år gratis. Ingen forhåndsbestilling.

Det blir korona-humor når Feiring ungdomslag viser sin forestilling.

«Musikk, gapskratt og moro»

Kl. 19.00 overtar Jan Gunnar Røise og Stian Carstensen scena, og de inviterer til musikk, gapskratt og moro.

-Vi har lenge drømt om å samle Jan Gunnar Røise og Stian Carstensen på samme scene, og førstkommende søndag blir det altså virkelighet på Fløygir. Vi tør love at det blir en festaften du seint vil glømme, sier Hans Ekornholmen, arrangementsansvarlig.

Stian Carstensen

Stian Carstensen fra Eidsvoll er musiker, komponist og komiker. Han er multiinstrumentalist og spiller ethvert instrument blant annet trekkspill, gitar, banjo og fløyter. Han er frontfigur og komponist i Farmers Market. Stilmessig kombinerer han en rekke musikalske sjangere fra jazz til bulgarsk folkemusikk. Hans siste album, «Musical Sannatorium» fikk nylig god mottakelse, og Aftenposten skrev at Stian Carstensen er en helt egen plante i norsk musikkliv.

Jan Gunnar Røise

Jan Gunnar Røise fra Feiring er ansatt ved Nationaltheatret, der han har medvirket i over 40 oppsettinger. Han har også siden 2000 spilt i 25 filmer. Bl.a. «Barn» som innbrakte Kononprisen for beste mannlige rolle og Amandaprisen for beste hovedrolle. Nå i høst har han nettopp spilt i en oppsetting av Hamlet. Sammen med Stian er han også medlem i den Gullverketbaserte folkemusikkgruppa Spyttmyra tjuvjakt og spellemannslag.

På Fløygir søndag får Jan Gunnar og Stian fritt spillerom, og dermed har vi valgt å kalle forestillingen «Musikk, gapskratt og moro».

Før forestillingen er det kafé med gratis kaker og kaffe på Fløygir. Inngang kr. 100, barn under 16 år gratis. Ingen forhåndsbestilling av billetter.

Arrangør er Feiring pensjonistforening.