-Et langt svangerskap og en trang fødsel. Men endelig står Omsorgstunet her, og det er blitt veldig fint.

Det sier Ole Edvard Brodshaug, en av mange lokale ildsjeler som har stått på for at nedlagte Feiring aldershjem skal gjenoppstå som en del av kommunens eldreomsorg. 60-70 personer fra bygda møtte opp for å ta det nye botilbudet i nærmere øyesyn da avdelingsleder Anne Kristin Holm og prosjektleder Jan- Henrik Rongved fra Eidsvoll kommune inviterte til åpent hus med kringle og kaffe.

Mange møtte opp da Feiring Omsorgstun åpnet dørene.

Lang kamp

Ap-veteran Kjell-Arne Melby ankom med to permer under armen. Der har han samlet sakspapirer og avisutklipp fra snart 20 år med kamp, først for bevaring av Feiring aldershjem, deretter den politiske runddansen som fulgte nedleggelsen. Etter 10 vedtak i kommunestyret ble spaden endelig satt i jorda.

– Mange i Feiring har kjempet for omsorgsboliger på Feiring aldershjem. Men den som over tid har nedlagt det største arbeid er Kjell Arne. Feiring Pensjonistforening retter en takk til Kjell Arne og til alle andre i bygda som har kjempet for å få til omsorgsboligene, sa Hans Ekornholmen og overrakte blomster til Melby på vegne av Feiring pensjonistforening.

Om du syns du skimter en heltekappe på Kjell-Arne Melby, kan det passe bra. Han har stått på for Feiring aldershjem og Feiring omsorgstun over to tiår. Foto: Torunn Ekornholmen
2 fulle permer med sakspapirer og avisutklipp, samlet av Kjell-Arne Melby.
Foto: Torunn Ekornholmen

————-

Fin utsikt

Det totalrenoverte bygget med 8 flotte leiligheter er blitt et moderne botilbud for seniorer. Her kan beboerne bo landlig til med flott utsikt over Mjøsa. Uteområdet er opparbeidet med beplantning og lekeplass til besøkende barn. Leilighetene varierer i størrelse, fra 54 til 79 kvadratmeter, noen med egen veranda, andre med fransk balkong og utgang til felles uteområder. Møterom og fellesstue står klare til beboernes benyttelse.

I bygget er også flunkende nye kontorlokaler som skal fungere som base for hjemmetjenesten i nordbygda. Behov for tilrettelagt bolig er et av kravene som stilles for å bli tildelt bolig ved Feiring Omsorgstun.

Boligene tildeles etter søknad til Eidsvoll kommune.

På vestsida av Feiring omsorgstun ligger et fint opparbeidet uteområde med lekeplass.
Flere av leilighetene har utsikt mot Mjøsa.
Stor terrasse med utsikt til Mjøsa.