– Vi har mistet en usedvanlig engasjert og dyktig sambygding. Innsatsen for kulturlivet i Feiring lar seg nesten ikke gjengi med ord, sier Feiringminister Nina G. Stefferud.

Fredag ble det kjent at Hans Ekornholmen er gått bort. Han var en markant personlighet i Feiring, med et utrettelig engasjement for lokalsamfunnet og kulturlivet i bygda. Hans var sentral i etableringen av Feiringregjeringa i 2005 og fylte i flere år rollene som PR-minister, kulturminister og Feiringminister. I 10 år var han primus motor for midtsommerfesten Moro ved Mjøsa. Vi kjenner ham også som drivkraft i Jernverkshelga, og som en stødig leder i Feiring pensjonistforening.

Hans hadde fortsatt mye ugjort, og han etterlater seg et stort tomrom, sier Nina.

Hans Ekornholmen. Foto: Jøran Kristensen

Kulturdag ble punktum

Da samfunnet åpnet noen uker i høst, fikk Hans satt et flott punktum for sitt livslange engasjement for Fløygir og kulturlivet i bygda. Da sto han i bresjen for en kulturdag i regi av Pensjonistforeningen og Feiring ungdomslag: et kulturarrangement som samlet gamle og unge til teater, konsert og felleskap i det 100 år gamle forsamlingshuset.

-Hans fant stor glede i at folk på tvers av generasjoner kom sammen og delte opplevelser. Denne dagen ble en slags oppsummering av alt han brant for, sier Nina, og avslutter:

-Feiring i dag hviler på skuldrene til arbeidet han har lagt ned gjennom et langt liv. Det er vi er enormt takknemlige for.

Les hele saken i Eidsvoll Ullensaker Blad (23.01.22)