Innehaver Hanne Jevnaker lar ingen mulighet for fest og moro gå fra seg: Lørdag 26.februar blir det bursdagsfest i butikken!

I februar i fjor åpnet Hanne dørene til Gamle Banken Gjenbruk, og kan nå markere ett år som butikkinnehaver. Det har ikke vært lett å være nyetablert butikk i pandemien. Men Hanne syns det har gått over all forventning. 1100 personer har vært innom den knøttlille butikken siden februar i fjor. Dette til tross for at butikken måtte stenge i flere uker da koronaen herjet som verst.

– Det er gledelig at det har gått rundt økonomisk. Men det viktigste for meg er å bidra med noe bra for bygda, sier Hanne.

Gatefest og konsert

Å lage liv i sentrum har vært en drivkraft for hele prosjektet. Sommeren ble akkurat slik Hanne ville, med åpne dører, mange besøkende og to utearrangementer. Da FV33 var stengt pga. veiarbeid i Nord-Feiring i juli, laget Hanne gatefest, med blueskonsert, kaffe og kaker. Andre gode krefter hang seg på og lagde bilkortesje gjennom bygda. -En fantastisk fin dag i strålende sol, minnes Hanne. Senere på sommeren ble det «TEdans» med lokale musikere og kafé. I desember var det julestemning både inne og ute, med bålpanne, gløgg og pepperkaker til kunder og forbipasserende.

Fra gatefesten i juli

For og med bygda

I tillegg til krimskrams, snurrepiperier, antikviteter, tekstiler og smykker, tilbyr Hanne også lokale varer. Her selges lokal honning og hjemmestrikkede grytekluter, det har vært salg av ferske brød og grønnsaker fra lokale bønder, og bygdas unger har solgt egg og syltetøy.

– Det er viktig for meg å åpne opp butikken for bygda, at flere skal føle seg hjemme her. Gamle Banken er et sted man kan sitte ned, møte noen, ta en prat over en kopp kaffe og bare slappe av, sier Hanne.

Bursdagsfest

Lørdag 26.februar kl. 10-14 blir det fest med kake og «bobler», og bålpannekos ute med pølser på grillen. Inne byr Hanne på mange fine bruktskatter og inviterer kundene til å snurre på lykkehjulet!

-Hjertelig velkommen, jeg håper mange tar turen innom, sier Hanne.

Alltid gratis kaffe på Gamle Banken