Etter to år med pandemi har «Lysthusvennene» lagt opp til et utvidet program når Lyshuset holdes åpent på søndagene. -Vi har planlagt for at det skal skje noe kl. 13.00, de søndagene lysthuset er åpent, forteller Marit B. Sveen i Feiring jernverks venner (FJV).

-Vi ser fram til åpne Lysthuset for besøkende igjen, og håper på godt besøk utover våren. Vi holder åpent fra palmesøndag og ut mai, sier Marit.

Første søndag med Åpent Lysthus, blir altså palmesøndag 10. april kl. 11.00 – 15.00.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Bård Holtet Aasen

Aktiviteter for små og store

«Lysthusvennene» er en undergruppe i FJV, som har viet sin dugnadsinnsats til nettopp Lysthuset. Her er det mange som har kunnskaper om litt av hvert. Dette ønsker de å dele med de besøkende. Noen søndager vil det være aktiviteter for mest tilpasset barn, andre søndager mer for voksne.

Program for «Åpent lysthus» våren 2022:

10. april: Bålpanner for grilling er tilgjengelig

24. april: «Fokus på fugl»

1. mai: Snekre fugleholk

8. mai: Foredrag om gruveplassene i Feiring

15. mai: ABC i bruk av kart og kompass

22. mai: «Vev et armbånd». Kabylisk vev, mest for barn.

29. mai: Verksvandring

Nærmere informasjon om arrangementene vil bli delt på Feiring Jernverk Venner sin Facebook-side, før søndagene.

Vårmøte

I tillegg skal FJV arrangere «Vårmøte» på Fløygir i samarbeid med Eidsvoll Historielag. Møtet blir torsdag 28. april kl. 19.00. Olaf Nøkleby fra Toten er invitert til møtet for å snakke om temaet «Almenninger». I tillegg til foredraget blir det servert kaffe og «bite-ti», og Mannskvartetten Røst vil bidra med underholdning. Vi ønsker alle vel møtt!