Mathilde Flatmo (12) og Tuva Wiik-Stigersand (13) fra Feiring IL gjør det bra på fotballbana. Det siste året har de fått vise seg fram på arenaer utafor bygda.

De to o9-jentene fra Feiring IL har kvalifisert seg til såkalt sonetrening. Et sonelag samler spillere fra samme kjønn og årgang i et større område. Jentene fra Feiring har drevet med sonetrening på Skjetten siden i fjor høst.

-Sonetrening er mulighet for lokale talenter å vise seg fram utenfor sin egen klubb, forteller Knut-Harald Flesvik, leder i fotballgruppa i Feiring IL.

Mathilde Flatmo og Tuve Wiik-Stigersand utmerker seg på fotballbana. Foto: Lisa Brodshaug

Fikk være med de store

Mathilde og Tuva har spilt på samme lag i Feiring siden 1.klasse. Det har blitt mange timer på Feiring kunstgras, hvor laget har trent og spilt sine hjemmekamper. Men også utenom treninger har jentene tilbrakt mye tid på bana.

-De store lot oss få være med fra vi var små. Det er en fin ting med Feiring, sier Mathilde.

Jentene har lagt et solid grunnlag i Feiring IL, og syns det er gøy å kunne ta steget videre utenfor klubben. -Det er litt høyere nivå og høyere tempo på sonetreningene. Jeg får prøve ut forskjellige posisjoner og blir utfordret av de andre. Og så er det gøy å bli kjent med andre som vil bli bedre til å spille fotball, sier Tuva, som nylig meldte overgang til Ull/Kisa.

-Ambisjonen er å bli så god som mulig, så får vi se hvor langt det går, sier Tuva.

Tuva og Mathilde har tilbrakt mange timer med trening og kamp på Feiring kunsgras. Nå tar de steget videre. Foto: Knut Harald Flesvik

Ikke bare ferdigheter

For å kvalifisere seg til sonetrening holder det ikke ha tekniske ferdigheter. Spillerne skal også utvikle seg som medspillere. – Vi må vise vilje til å lære, ta initiativ og å være forberedt til treningene. Vi må også vise at vi hjelper til med å gjøre andre gode, forteller Mathilde.

-Spillere som plukkes ut på sone har fart i hodet så vel som i beina, og viser dedikasjon til fotballen og til egen utvikling, sier Knut Harald, som har stor tro på de lokale talentene.

….

Les mer om Feiring IL:

Feiring IL sertifisert som kvalitetsklubb