Halvannet år etter at ideen ble lansert, står frisbeegolfbana i Årneslandet ferdig. -Feiring frisbeegolf har blitt et flott anlegg som mange vil få glede av, sier Eirik H. Strand, lærer ved Feiring skole og frisbeegolf-entusiast.

Fra idé til virkelighet

– Så gøy at det ble noe av, jeg gleder meg til å prøve! Det sier Martine Olafsen, som brakte ideen inn for Feiringregjeringa i april 2020. -Jeg hadde prøvd meg på frisbeegolf, syns det var gøy og sosialt, og tenkte at det hadde vært ypperlig å ha i Feiring, for eksempel i Årneslandet, forteller Martine. Daværende Feiringminister Torbjørn Ellingsen presenterte ideen for styret, som sendte søknad om finansiering til Sparebankstiftelsen. Da tilslaget kom, ble Eirik H. Strand involvert med å designe bana og bestille riktig utstyr. Grunneiere måtte involveres, og krattskog ryddes. I sommer kom kurver på plass og Nannested Bygdeservice bygget utkast-ramper og trapper.

Resultatet er blitt en 9-hulls bane som strekker seg fra området nedenfor Feiring videregående skole, til havnehagen ovenfor badeplassen i Årneslandet.

-En fantastisk innsats av Eirik, muliggjort av Sparebankstiftelsen og velvillige grunneiere, i godt samarbeid med Feiringregjeringa, oppsummerer Torbjørn.

Feiringminister Nina G.Stefferud fikk teste frisbeegolfbana sammen med Anne Olsby og Eirik H. Strand. – Et flott tilskudd til bygdas utendørstilbud, sier Nina.

Populær sport

Frisbeegolf er som navnet tilsier, en sport bygget på golfens regler, men med frisbee i stedet for kølle og ball. Sporten kommer fra USA og har hatt sterk vekst i Norge de siste fem åra. Selv begynte Eirik å spille i 2009 og opplevde å bli ledd litt av. «Jasså, du driver med hagesport», sa folk. 10 år etter har interessen økt voldsomt, og det er mangel på baner. Man trenger ikke lenger bestille utstyr fra USA eller bli sett på som en særing om man liker å tilbringe helgene på en frisbeegolfbane.

Feiring frisbeegolf er avmerket i en app, U-DISC, som alle frisbeegolf-interesserte bruker. -Det er ikke så mange baner mellom Lørenskog og Toten, så anlegget i Feiring kan nok bli et attraktivt sted for mange entusiaster, sier Eirik.

Lavterskel-aktivitet

En av de som er bitt av basillen er Anne Olsby. Det var kollega Eirik som fikk henne interessert, og nå farter Anne rundt på baner med frisbee-bagen over skuldra.

-Frisbeegolf er en lavterskelsport som ikke krever dyre klær og avansert utstyr. Det gir god trening og frisk luft. Den passer for alle, til og med middelaldrende damer med dårlige knær, sier Anne, før hun elegant slenger en frisbee av gårde i retning kurven i bane 3.

En startpakke med 3 frisbee’er får man for noen hundrelapper. Det er i grunn alt man trenger for å komme i gang. Bruken av bana er gratis.

Befaring og test av bane i ruskete novembervær. -Frisbeegolf er helårssport, sier Anne.

Flott bane og flott beliggenhet

Feiring frisbeegolfbane ligger flott til i kupert landskap, med Mjøsa som kulisse. Tre av kurvene ligger i et område som Vidar og Mali forpakter fra kommunen. Her kan du tidvis komme tett på sau og hest. Heldigvis er frisbeegolf en stillfaren sport som sjelden er til sjenanse for verken folk eller dyr. -Bortsett fra når man har et dårlig kast, da kan det komme noen ukvemsord gjennom lufta, opplyser Anne.

Dyrere enn antatt

På grunn av prisøkning på utstyr og trelast ble prislappen noe høyere enn budsjettert, så det mangler fortsatt informasjonsskilt og en startrampe. Dette kommer forhåpentligvis på plass til våren. Da blir det også offisiell åpning. Men første frisbee er nå altså kastet og bana er klar til bruk!