Når vi etter to år med pandemi endelig skal feire 17.mai igjen, så er det med et splitter nytt korps!

Da det ble kjent at Viken musikkforening må melde pass, ble det umiddelbart søkt etter musikere som kan danne et stuntkorps i bygda på nasjonaldagen. Responsen var overveldende! Hele 28 personer har meldt seg til tjeneste.

Se programmet for 17.mai-Feiring her

3 øvelser

Forrige mandag møtte musikere i alle aldere opp på Fløygir til første øving. Primus motor Nils Einar Berger er glad for responsen hos bygdefolket.

-Det hadde vært stusselig om det var stille foran barnetoget 17.mai, så dette er en dugnad som er vel verdt å stille opp på, sa han da han takket de frammøtte.

Korpset skal ha 3 øvelser før det braker løs. Det øves inn 3 marsjer og selvsagt «Ja, vi elsker», som skal framføres på Feiring skole før barnetoget går.

Kjell-Asbjørn Bunæs er dirigent for stuntkorpset. Han er fornøyd med første øving, og spesielt glad for at vi har fått med noen yngre rekrutter.

-Stemningen var god, og det låt fint! Nå gjenstår det bare å få marsjeringa på plass, sier Kjell-Asbjørn.

Gamle og nye

Noen var med i Feiring musikkorps på 80-tallet og har funnet igjen gamle instrumenter på loftet, andre er nykommere. Arne Roger Torgunrud har ikke spilt på 43 år, men har nå kjøpt seg ny trompet for å være med i stuntkorpset. Pål Sindre Lundstad har hentet fram igjen klarinetten med 80-tallsklistremerker på kofferten. – Dette materiellet er godt konservert. Klarinetten har ikke vært rørt på 15 år, sier han.

Pål Sindre Lundstad har hentet fram sin gamle klarinett. -Det er moro å få bidra, sier han.

Her kan du se innslag på Feiring-TV fra den første øvelsen:

Øvelse nr. 2