«Neonjungel» er tittelen på årets oppsetning for Feiring ungdomslags teatergruppe. Søndag 12.juni er det klart for urpremiere på Fløygir.

Øvd siden februar

«Neonjungel» er en forestilling laget av Rebekka Andresen, i nært samarbeid med de 16 aktørene i alderen 10 – 15 år. Gruppa har øvd jevnt og trutt siden februar, og nærmer seg nå altså målet om en forestilling på Fløygir.

-Det har vært en fantastisk reise, hvor ungene har gitt meg innspill og inspirasjon hele veien, sier Rebekka. Hun er imponert over hvordan ungene spiller på lag og blir med på de utroligste ting. – Mye av det jeg driver med er jo helt crazy og opp-ned, men ungene etterspør aldri logikk. Sammen utforsker vi en verden langt utenfor den vi vanligvis befinner oss i, sier Rebekka, som er utdannet samtidsdanser fra Kunsthøgskolen i Oslo.

-Det har vært veldig spennende å være med. Jeg syns resultatet er et helt fantastisk kunstverk, sier Ingrid Stefferud Osbak (16), som er produksjonsleder for oppsetningen.

Ut i verdensrommet

I «Neonjungel» møter vi en astronaut som er på leting etter vennen sin. Vi får bli med på en forunderlig reise i tid og rom, hvor skogsmonstre og stjernefolk viser vei, gjennom dype skoger, fremmede galakser og i en verden av drømmer. Dans er det bærende element i forestillingen. Rebekka står for all koreografi og har også laget noe av musikken. Tekst er skrevet av Anne-Brit Soma Reienes og Marthe Reienes. For anledningen er Storsalen blitt til forvandlet til en jungel, laget av gamle laken og sengetøy samlet inn på bygda.

-Det er en forestilling du ikke har sett maken til, i hvert fall ikke på Fløygir, sier Rebekka.

Unger ungdom både foran, på og bak scena

Det er ikke bare på scena ungene får utfolde seg. Også ved lysbordet på galleriet, bak scena og i PR-gruppa er det unger i sving. Når premieredagen kommer, styres kafeen og billettluka av lagets unge medlemmer.

-Det er viktig at ungene får kjennskap til alle ledd i en sceneproduksjon. Vi opplever også at dette gjør noe med følelsen av tilhørighet og eierskap til Fløygir som kulturhus. Det er viktig for framtida til huset, sier leder i Feiring ungdomslag Tore Bjørnstad.

Fløygir har nytt og profesjonelt lysutstyr som ble kjøpt inn ved hjelp av tilskudd fra Gjensidigestiftelsen i 2021.

Åpen kafé

Søndag 12.juni går altså teppet opp for urpremiere på «Neonjungel». Det er forestillinger kl. 13 og kl. 15. Forestillingen varer ca. 40 minutter. Kafeen er åpen kl. 12-16.30. Der kan du få kjøpt kaffe, brus, vafler og kaker.

Inngang kr. 100 for voksne over 16 år, barn under 16 går gratis.

EKSTRAFORESTILLINGER SØNDAG 19.JUNI KL 13 og kl 15:

Sikre deg billetter på telefon 47636672. Send sms med antall billetter voksen/barn, og til hvilken forestilling (kl. 13 eller kl. 15). Bekreftelse kommer når bestillingen er registrert. Betaling ved oppmøte Vipps/kontant.

Plakaten er tegnet av Marius Melby

Les mer om Feiring ungdomslag her:

Fløygir 100 år – åpen dag

Aktivitetshelger på Fløygir i høsteferien

Fritidsklubben og ungdomsklubben