Noe for både store og små på filmklubbens meny i høst.

Velkommen til Feiring filmklubb! Et halvårsmedlemskap koster 100 kroner per person, uansett alder. Da er det gratis inngang på alle filmer! For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn inntil tre år yngre. 18-årsgrensen er absolutt. Medlemskap kjøpes i døra på filmkveldene, en halv time før visning. Da åpner også kiosken. Les mer på www.facebook.com/feiringfilmklubb

Styret består av Stig-Are Melby, Sigurd Bjørndal, Guro Ekornholmen, Kjell-Asbjørn Bunæs og Eva Eik

Søndag 18. september

18.00 WALL-E

700 år fra nå ligger verden øde og begravd i søppel. Menneskene har for lengst rømt ut i verdensrommet, mens roboter ble satt til å rydde opp. Nå er bare en fremdeles i funksjon, nemlig WALL-E, en utrettelig liten robot som rydder søppel om dagen og drømmer seg vekk med gamle musikaler om kvelden. Men en dag lander et romskip med den vakre roboten EVE, som WALL-E forelsker seg i. Og det er bare begynnelsen på et dramatisk eventyr der jordas fremtid står på spill! Filmen vant Oscar for beste animasjonsfilm dette året. Amerikansk dataanimert science fictionfilm, regi: Andrew Stanton (2008). 6 år, 1 t. 47 min.

20.00 Gudfaren

For 50 år siden hadde Gudfaren kinopremiere. Med tre Oscar-statuetter fikk den raskt renomme som en av filmhistoriens aller beste filmer og i dag bør du gjøre et gjensyn med filmen. Gudfaren er en episk saga om familien Corleone, en av New Yorks store mafiafamilier. Den første filmen forteller hvordan sønnen Michael forvandles fra sivilist til den nye gudfaren. Denne gangsterfilmen kan godt sees som en moderne tragedie om hva som skjer med familien/samfunnet når forretninger, i ordets videste forstand, går foran familebånd og følelser. Amerikansk mafiafilm, regi: Francis Ford Coppola (1972). 15 år, 2. t 58 min.

Lørdag 15. oktober

18.00 Binti

Kreative Binti (12) har en drøm. Hun vil bli en berømt vlogger på YouTube! Hun er født i Kongo, men bor papirløs i Belgia sammen med faren. For å unngå å bli sendt ut av landet, legger de ut på rømmen. De blir kjent med Elias og moren hans. Binti lover å hjelpe Elias med å lage en youtube-kanal. Samtidig får hun også en idé. Hva om hun kan få faren og Elias sin mor til å forelske seg? Hvis de gifter seg, kan de jo bli i Belgia for alltid? Vinner av Europas beste barnefilm 2019. Belgisk drama, regi: Frederike Migom (2019). Norsk tekst, 6 år, 1. t 31 min.

20.00 The Breakfast Club – FILMPUB!

The Breakfast Club forteller historien om fem studenter uten noe til felles annet enn at de må sitte igjen en lørdag på high school-biblioteket. Alle fem representerer hver sin forskjellige stereotypiske High School-karakter. For hverandre vil de alltid være The Breakfast Club ettersom de innser at de er mer enn deres respektive stereotyper. Filmen regnes som en av tidenes beste high school filmer og er absolutt en åttitallsklassiker verdt å få med seg. Amerikansk dramakomedie, regi: John Hughes (1985). 9 år, 1 t. 37 min. Skjenkebevilling – filmpuben er åpen før og etter visning 19.30-24.00.

Søndag 6. november

18.00 Whisper of the Heart

Skolejenta Shizuku er forelsket i en gutt hun aldri har møtt. Alt hun vet er at han heter Seiji og har lånt de samme bøkene som henne på biblioteket. En dag i sommerferien ser Shizuku en merkverdig katt ta toget helt alene, og følger nysgjerrig etter den. Dette tilfeldige møtet fører henne til den mystiske Seiji, som viser seg å være en gutt med en stor drøm. Snart blir Shizuku ført med på et spennende eventyr hinsides alt hun hadde kunnet forestille seg. Det er studio Ghibli som står bak denne vakre animasjonsfilmen. Japansk animasjon, regi: Yoshifumi Kondô (1995). Tillatt for alle, 1 t. 51 min.

20.00 Orions belte

Tre norske eventyrere i den gamle frakteskuta «Sandy Hook» livnærer seg av mer eller mindre lovlige oppdrag i farvannet rundt Svalbard. På et av sine lysskye tokt, oppdager de en russisk lyttestasjon. Det fører dem inn i et livsfarlig politisk spill. Orions belte bygger på en roman av Jon Michelet, og den regnes som en av de mest vellykkede norske filmene fra 1980-tallet. Filmen klarte egenhendig å snu folks oppfatning om norsk film, for første gang klarte lille Norge å lage en actionfilm som kunne måle seg med filmer fra Hollywood. Orions belte gjorde rent bord under Amandapris-utdelingen og filmen gikk for fulle hus på kino. Norsk action-thriller, regi: Ola Solum (1985). 15 år, 1. t 43 min

Søndag 20. november

17.00 Harry Potter og mysteriekammeret

Harry Potter kommer tilbake til Galtvort for å gå sitt andre år, men et mystisk kammer som er gjemt under skolen blir åpnet, og gompefødte elever blir forsteinet av noen som blir kalt Smygards arving. Alle tror det er Harry som står bak når han ved en tilfeldighet er til stede ved alle angrepene. Harry, Ronny og Hermine tar fatt på mysteriet, som går enda dypere enn de først trodde. Britisk-amerikansk eventyrfilm, regi: Chris Columbus (2002). Engelsk og norsk tale, 9 år, 2 t. 40 min.

20.00 Get out

Den unge fotografen Chris Washington inviteres hjem til kjærestens familie for en langweekend på landet. Han er bekymret for at de ikke vil like ham fordi han er afroamerikansk, men kjæresten, Rose, beroliger ham med at han har ingenting å frykte. Vel framme får han snart bange anelser. Filmen ble nominert til 4 Oscar-priser (beste film, beste regi, beste mannlige hovedrolle og beste manus). Amerikansk thriller, regi: Jordan Peele (2017). 15 år, 1 t. 43 min.