For fem år siden fikk vi ei flott vinterlysløype gjennom sentrum og opp til Fløygir. Også i år lyser stjernene opp i vintermørket. Noen har kanskje lagt merke til at enkelte av stjernene er litt ødelagte. Nå har Feiringregjeringa søkt midler fra Sparebankstiftelsen til å erstatte dem med nye.

Kulturdepartementet skriver i søknaden:

«Adventstiden innledes i Feiring fredagen før første søndag i advent med julegrantenning utenfor den lokale butikken i bygda. Hit kommer barn, unge, voksne og eldre for å gå rundt juletreet, synge julesanger og nissen kommer med godteposer til barna. Derfra går vi i fakkeltog til Fløygir, Feirings forsamlingshus, hvor bålpanner er tent og
julemarkedet starter. Vi har tidligere hatt en innsamling av midler og har hatt en flott julegate på denne strekningen, men mange av lysene har slukket og de er for gamle til å repareres. Derfor ønsker vi oss midler til å kunne presentere en ny og strålende julegate neste advent.
Det er mye kjøring gjennom Feiring, reisende fra Gjøvik og Toten pendler gjennom bygda vår, og gjennomgangstrafikanter vil i tillegg til bygdas innbyggere kunne glede seg over julegaten i de mørkeste månedene»

Vi er så heldig å ha noen driftige karer som setter opp og tar ned stjernene hvert år. I år ønsker vi å rette en spesiell takk til MyLift på Dal som bidro med lift til hyggelige priser!

⭐⭐⭐