-Det hender bilene bremser opp og stopper i veikanten, men jeg har ikke sett noen har kjørt av veien enda.

Det sier Thomas McFadden. Han er arkitekten bak en av de mest oppsiktsvekkende hagene i Feiring akkurat nå.

De fleste feringer og faste gjennomfartsbilister har vel blitt vant til det, men det slutter ikke å være et fascinerende skue: julehagen ved Tosterudsletta i sør-Feiring. Glitrende reinsdyr, snøkrystaller, engler, lyslenker, snømenn og stjerner lyser opp på den ellers så mørke veistrekningen.

Halv amerikansk

-Jeg syns det er veldig morsomt å drive med. Jeg er nok litt påvirket av at jeg er halvt amerikansk, sier Thomas. Han flyttet til Feiring i 2017 og bor i Feiringvegen 812 med kona Mie og fem barn i alderen 1-15 år. I den 5 mål store hagen ved huset er det god plass til et lysende eventyrland.

Reinsdyr og andre figurer fyller hagen hos Thomas og familien.

Ledpærer redder strømregninga

Mens folk skrur av lys og varme for å spare strøm, blir det stadig flere lysende figurer i Thomas sin hage. Figurene bestilles på nett fra USA. Nytt av året er en 2,5 meter høy engel som ruver godt i den store hagen. Den måtte Thomas bardunere for å sikre mot vinden.

Men hva med strømprisene, blir det en dyr hobby? undrer Feiringregjeringas utsendte journalist.

-Det er led-pærer i alle figurene, så det er ikke det store strømforbruket. Men figurene koster en del, og med frakt og toll kan det fort bli noen tusen ja, innrømmer den juleglade eieren, som ikke utelukker at det dukker opp noe nytt i hagen til neste jul.

Vi gleder oss allerede!

Se film fra julehagen i Sør-Feiring her:

En lysende engel brer sine vinger ut over eventyrhagen i sør-Feiring.