Fra NRKs dramaserie «Makta», om Arbeiderpartiet på 1970-tallet: Her Kathrine Thorborg Johansen som Gro Harlem Brundtland og Jan Gunnar Røise som Reiulf Steen. (Erika Hebbert/NRK)

Feirings egen Jan Gunnar Røise bemerker seg internasjonalt med hele to priser i Cannes internasjonale festival for serier. Denne uka vant han, og resten av teamet bak serien «Makta» prisen for beste serie og for beste musikk i den internasjonale konkurransen.

Handlingen i serien «Makta» (På engelsk «Power play») er lagt til 1970-tallet, og tar for seg det politiske maktspillet rundt Norges første kvinnelige statsminister, Gro Harlem Brundtland og den politiske kretsen rundt henne. Serien betegnes som en politisk komedie skrevet av Silje Storstein, Kristin Grue og Johan Fasting. Det er en storsatsning fra NRK, og sendes på tv til høsten.

Jan Gunnar spiller den fremtredende Ap-politikeren, Reiulf Steen i følge nettstedet Kampanje.no. Kathrine Thorborg Johansen spiller Gro Harlem Brundtland. Andre sentrale roller besettes av av Andres Baasmo Christiansen, Øyvind Brandtzæg og Manish Sharma. 

– De har gjort en uvurderlig jobb. De to bærer virkelig serien, og har vært helt fantastiske å jobbe med på alle mulige plan, sier Camilla Brusdal, en av produsentene, til Dagsavisen.

Du kan lese mer om prisutdelingen og de andre nominerte seriene her

Se traileren for «Makta»

Feiringregjeringa gratulerer Jan Gunnar Røise med prisene!