Velkommen inn i en bitteliten verden av skatter, midt i Feiring!

Det er snart to og et halvt år siden Hanne Jevnaker åpnet gjenbruksbutikk i Feiring. Hun stortrives i den knøttlille butikken omgitt av antikviteter og rariteter, som den siste tida faktisk er utvida med en par kvadratmeter.

-Den gamle vedovnen er borte og jeg har fått litt mer gulvplass. Og så har jeg besluttet å ikke selge klær og sko, og dermed fått plass til flere ting, forteller Hanne. Mer om det senere!

Alltid gratis kaffe

Hos Hanne er det gratis kaffe til alle besøkende. Bygdas unger veit også godt at det alltid står ei skål med karameller på bordet. I Hannes butikk er du velkommen til å stikke innom bare for å sitte ned. Ser du deg rundt, får du garantert øye på noe interessant i ei hylle eller en åpen skuff.

-Jeg ville skape et skattkammer med ting fra golv til tak. De fleste som kommer inn for første gang kommenterer at de må gå flere runder for å få øye på alt, forteller Hanne.

Du finner stadig nye ting i butikken, for Hanne er blitt en dreven skattejeger. Hun reiser ofte til bruktmarkeder og antikvitetsbutikker for å speide etter skatter og gjenstander hun tror vil krydre butikken. I tillegg tar hun i mot ting direkte som andre vil kvitte seg med. Hun er opptatt av at butikken skal tilby noe både for drevne samlere og studenten som trenger kjøkkenglass.

-Den opprinnelige forretningsideen var en slags gjenbrukssentral med ting fra Feiring og kunder fra Feiring. Men Gamle Banken Gjenbruk har også blitt en antikk, retro og kuriosa-butikk, noe som gjør at den trekker folk fra andre steder.

-Flertallet av de som handler hos meg, bor faktisk utafor bygda. De har ofte en spesiell interesse og oppsøker denne typen butikker aktivt. Det er veldig inspirerende og hyggelig! Jeg er samtidig glad for alle feringer som kommer innom, og tar gjerne i mot flere! sier Hanne.

Jeg har ønsket å skape mer liv i «handlegata» vår, og tilby en sosial arena hvor folk kan møtes, ta en kaffe, kikke og skravle litt

Hanne Jevnaker – butikkinnehaver

Moteshow

Hanne skal fortsatt selge klær og sko, men vil løse det på en annen måte enn å ha det i butikken. Hun gjentar suksessen fra i fjor, da hun sammen med gode venner arrangerte «Sprudel og Show» på Fløygir. Klær, sko, vesker og smykker ble satt sammen til lekre antrekk som ble vist fram på catwalken, og etterpå var det mange som gjorde et bruktkupp.

-Har du klær, sko, vesker og smykker så tar jeg det gjerne i mot. Jeg håper å vise fram mange flotte antrekk på catwalken, og at mange kommer for å se på og fornye garderoben med gjenbruk, sier Hanne.

ÅPNINGSTIDER GAMLE BANKEN GJENBRUK

  • Tirsdager kl. 17-20
  • Torsdager kl. 13-17
  • Lørdager kl. 10-14
fasade på gjenbruksbutikk

Elsker å lage liv og røre

Hanne er opptatt av å skape liv rundt butikken sin. Tidligere har hun hatt både gatefest, butikkbursdagsfest, baklukeloppis og tedans. Og snart blir det tedans igjen!

Tedans er en engelsk tradisjon som dukket opp etter krigen. Muligens et påskudd for å møtes og drikke te og danse midt på blanke formiddagen, forklarer Hanne.

-Lørdag 3. juni kl 12-14 inviterer jeg hele bygda til tedans utenfor butikken. Richard, Vidar og Leif Erik spiller fengende musikk, ALF (arbeidslivsfag) på ungdomstrinnet selger kaffe og kaker, og de som handler i butikken, får snurre lykkehjulet, sier Hanne.

Hanne skal også være til stede med hagerelaterte bruktgjenstander på Hage- og sommermarkedet på Fløygir 11.juni, og på Vibeke og Ingunns hagefest i juli.

-Vinteren var lang og stille, men vår og sommer er høysesong og det er mye å glede seg til, sier den entusiastiske innehaveren av Feirings minste butikk.