Jernverkshelga er et kulturarrangement som arrangeres første helga i august hvert år. Jernverkshelga foregår i Jernverket, ved Carsten Ankers lysthus og ved St.Pauls gruve på Feiringåsen.

Jernverkshelga i 21 år

Den første Jernverkshelga så dagens lys i 2000, og siden den gang har Feiring jernverks venner og styret i Jernverkshelga arrangert Jernverkshelga hvert år, med unntak av tørkeåret 2018 og pandemiåret 2020. Hovedattraksjonen er teateroppsetningen «Menn av malm, jenter av jern» av Tor Karseth, som spilles utendørs uten tekniske hjelpemidler på tuftene av det gamle jernverket. Om lag 70 lokale skuespillere, musikere og produksjonsapparat deltar i teaterproduksjonen.

Scene fra «Menn av malm, jenter av jern» (Inger Elin Dønnum Bjørnstad som Dorthe Gulbrandsdatter og Jan Kristen Brodshaug som Gudmund Bjerke)

Dugnadsbasert arbeid

Alt arbeid som nedlegges i forbindelse med Jernverkshelga er frivillig, dugnadsbasert arbeid. Feiring Jernverks Venner har som mål å bidra til å skape et åpent og levende jernverksmuseum året gjennom. Om du ønsker å bli medlem i Venneforeningen eller på annen måte bidra til Jernverkshelga, ta gjerne kontakt!

Leder for Feiring jernverks venner: Morten F. Haugli, telefon 95077243

Leder for Jernverkshelga: Hege Granberg, telefon 412 05 505

Les mer:

Jernverkshelgas nettside

Jernverkshelga 2022

Vårmøte – 20 år med Feiring jernverks venner

Rundt 30 barn deltar som skuespillere og i produksjonsapparatet for jernverksspillet.