Lørdag 10.juni kommer NRK Norge Rundt for å lage reportasje fra dugnadsarbeid i Jernverket og Lysthuset.

Det er dugnadsånd på tvers av generasjoner, Lysthuset og Jernverket som står i sentrum når NRK lager reportasje til Norge Rundt. I år feirer Feiring jernverks venner 20 år, og det er 10 år siden Lysthuset sto ferdig. Åpningen den 5.juni 2013 markerte 200 årsdagen for kronprins Christian Fredriks besøk hos Carsten Ankers i hans representasjonsbolig i Feiring. NRK-teamet er interessert i historien knyttet til Lysthuset, både den eldre og den nyere. Dugnaden varer fra kl. 12.00 til kl. 15.00. Området skal ryddes, og det skal lages flere benker til uteområdet. Her trengs det folk, både unge og eldre, så det er bare å møte opp!

Fra åpningen av Lysthuset i juni 2013, f.v Hans Ekornholmen som Carsten Anker og Joakim Løvgren som kronprins Christian Frederik.

Mye spennende som skjer i jubileumsåret!

4.juni: Åpent lysthus i samarbeid med Feiring idrettslag

10.juni: Dugnad med Norge Rundt (se over)

1.august: Dugnad i Jernverket og Lysthuset. Siste forberedelser før Jernverkshelga

4.-6.august: Jernverkshelga 2023

  • Teaterforestillingen «Menn av malm, jenter av jern»
  • «Lyst og møje» – minikonserter etterfulgt av miniforedrag på Lysthuset
  • Konsert med Stian Carstensen
  • Foredrag med Geir Thomas Risåsen
  • m.m. Program kommer!

27.august: Geologiens dag, St.Pauls gruve

I løpet av sommeren skal det bores etter vann i Jernverket, i tillegg til at det skal gjøres en del snekkerarbeid i Lysthuset.

Vil du være med i Feiring jernverks venner, eller bidra med noe? Ta kontakt med leder Morten F. Haugli på telefon 95077243.