Feiring ungdomslag har oppgradert kjøkkenet på Fløygir.

Ingrid, Gunhild og Nora (bildet) gleder seg til å ta i bruk de nye ovnene når de skal lage mat til sommerens kursdeltagere på Fløygir. 26.-30.juni blir det nemlig dansekurs med Rebekka Andresen, og de tre jentene skal kokkelere og gjøre det hyggelig for deltagerne gjennom kursuka.

-Vi kommer nok til å prøve oss på mer avansert mat enn i fjor, sier de tre jentene.

240 000 fra Sparebankstiftelsen

Feiring ungdomslag har fått 240 000 kroner fra Sparebankstiftelsen til oppgradering av kjøkkenet. I tillegg er det brukt noe egne midler fra vedlikeholdsfondet for Fløygir.

-Kjøkkenet var slitent og upraktisk. Med to nye kombidampere kan det lages mat raskt og effektivt til et stort antall personer. Dette gjør det mer attraktivt å leie Fløygir til større selskaper. Fløygir er avhengig av leieinntekter for å holde hjula i gang, sier leder i Feiring ungdomslag Tore Bjørnstad.

Han håper også at et fullverdig og moderne kjøkken kan legge til rette for flere inntektsgenererende og sosiale aktiviteter som for eksempel matlagingskurs og middagsservering.

De tre jentene i styret i Ungdomslaget er kjent på Fløygirkjøkkenet og gleder seg over oppgraderingen. F.v. Gunhild V. Brodshaug, Nora Ekornholmen og Ingrid Stefferud Osbak.

Oppgraderingen består av:

  • To nye komfyrer/kombidampere
  • Nye benkeplater
  • Nytt gulv
  • Ny kjøkkenøy med koketopp
  • Nytt strømopplegg
  • Ny damphette
  • Ny oppvaskbenk med kum

-Å vedlikeholde Fløygir er en kontinuerlig jobb, det er kostbart og arbeidskrevende, og vi må derfor ta litt av gangen. Vi er helt avhengig av tilskudd fra stiftelser til denne typen oppgraderinger. Denne gangen var det Sparebankstiftelsen som gjorde det mulig, og det er vi veldig glad for, sier Tore Bjørnstad.