Av Øystein Rydland

Feiring IL sitt 14-årslag har i helga deltatt på Sandarcupen i Sandefjord og representert Feiring IL på en framifrå måte. Laget tok seg helt til semifinalen i A-sluttspillet og tok med seg bronsemedaljer og pokal hjem til Feiring.

Turneringen startet grytidlig lørdagsmorgen mot Strømsgodset. Feiring tok raskt ledelsen 1-0, men utover i kampen ble Godset fra Drammen for sterke og vant 3-1. Feiring mistet ikke motet av den grunn og i neste kamp ble Sørumsand parkert med en solid 2-0-seier.

Kvalifisering for kvartfinale

I siste kamp i gruppespillet ble Torp IF fra Fredrikstad utklasset med 8-0. Feiring havnet dermed på andreplass i gruppa, bak Godset, men kvalifisert for kvartfinale.

For å roe nervene før kvartfinalen fikk laget med seg både eliteseriekamp mellom Sandefjord og Molde, før det var cupshow i Sandefjord sentrum. Et tett program altså.

Feiring GJ14. Bak f.v: Trener Tore Nedrebø, Maria Kittelsen Flesvik, Isak Langgård Andersen, Ivar Røise Saxhaug, Casper Karlquist, Amund Rydland Røise, Øystein Rydland og Ivar Langgård (trenere). Foran f.v: Lars Kristiansen Dokken, Magnus Flatmo, Teodor Hagen, Max Grimsgård, Lars Ekornholmen. Foto: Åshild S. Flatmo

Eufori

Etter en god natts søvn på luftmadrasser både med og uten luft var denne sammensveiste og humørfylte gjengen klare for kvartfinale mot Holmestrand IF. Feringene lot seg ikke prege av at de spilte om en semifinaleplass og gikk ut i hundre med en voldsom offensiv mot Holmestrandmålet. Feiring hadde mange og store målsjanser og etter hvert fikk de kriget inn ledelse 1-0. Det var ikke et vakkert mål, men viljen og lagarbeidet var vakkert å se på. Holmestrand utlignet etter hvert Feiring sin ledelse, men Feiring-laget fortsatte å kjempe for seieren og fikk betalt da en knallhard markkryper gikk i mål utagbart for Holmestrandkeeperen. Feiring fortsatte å produsere målsjanser, men det ble ikke flere mål og sluttresultatet ble 2-1. Da dommeren blåste av kampen ble en eufori av glede utløst blant spillere, trenere og foreldrene på tribunen. For en lagseier!

I semifinalen skulle Feiring opp mot Greipstad IL fra Kristiansand. Feiring kjempet tappert, men måtte se seg slått med 6-0 av en meget god motstander. Greipstad vant for øvrig også finalen.

Feiring IL kunne dermed avslutte Sandarcupen med å motta pokal og bronsemedaljer for tredjeplass i klassen.

Feiring GJ14 jubler for bronse i Sandefjord. Foto: Knut-Harald Flesvik

Suksesstrenerne Ivar Langgård, Øystein Rydland og Tore Nedrebø. Foto: Knut-Harald Flesvik