Fram mot Kommune- og fylkestingsvalget kan det være lurt å la unga i familien spise Twist til lørdagsgodt. På valgdagen kan nemlig bygdas unger få stemme fram sin favoritt.

Valgurne og resultater

10. og 11.september fungerer Fløygir som valglokale, og Feiringregjeringa håper mange bruker stemmeretten. Mandag 11.september oppfordrer vi også unger og ungdommer til å finne veien til valglokalet. Kl 15.30-19.00 kan nemlig barn i alle aldere komme til Fløygir og stemme på sin favoritt-twist. Det blir eget avlukke hvor barna velger én twist, spiser den og putter papiret i en konvolutt. Konvolutten stemples og puttes i stemmeurnen.

-Twistvalget er vårt bidrag for å gjøre barn og unge kjent med hvordan et valg fungerer. Hvis dette i tillegg kan dra de voksne til valglokalet for å stemme, er det en hyggelig bonus, sier rådgiver i Feiringregjeringa, Nina G. Stefferud. Sammen med Hanne Jevnaker er hun valgfunksjonær og observatør for Twistvalget.

I 2021, som i 2019, var det Daim som ble barnas favoritt mens Caramel havnet under sperregrensa. Caramel er dermed ikke med i årets valg.

Resultatet fra Twistvalget 2019

Twistvalget 2021 (FeiringTV/YouTube):

Fakta om Twistvalget

  • Åpent for barn og unge under 18 år
  • Mandag 11.september kl. 15.30-19.00 på Fløygir valglokale
  • Godkjent av Valgdirektoratet
  • Twistvalget er ikke sponset av Freia!