Kinofilmen «Håndtering av udøde» har premiere på norske kinoer 9.februar. I en av rollene ser du Feiring-jenta Inesa Dauksta (19).

«Håndtering av døde» er hennes debut som filmskuespiller.

-Stella Casting var innom skolen der jeg går for å caste til en rolle i en annen film. Jeg fikk ikke rollen, men de ringte meg tilbake og spurte om jeg var interessert i å komme på audition til Håndtering av udøde. Deretter gikk det sin gang, og jeg fikk rollen, forteller Inesa.

Fra førvisningen på Håndtering av udøde, Colosseum kino. Foto: Fridtjof Zimmer/Einar Film

Zombiefilm

Filmen handler om tre familier i Oslo, i sorg over å ha mistet noen de er glad i. Et merkelig fenomen gjør at de døde personene plutselig våkner til live. Inesa spiller tenåringsjenta Flora, som plutselig må påta seg morsrollen når ulykken rammer familien. Floras far spilles av den erfarne skuespilleren Anders Danielsen Lie. Blant de andre skuespillerne i filmen er Bjørn Sundquist, Bente Børsum og Renate Reinsve. Inesa har altså fått prøve seg sammen med noen av Norges mest kjente skuespillere.

-Jeg er utrolig takknemlig for at min første erfaring med film var med et så godt team og med så dyktige skuespillere, sier Inesa.

Filmpolitiet har gitt filmen en 5-er

Inesa (nr 5 fra venstre) i celebert selskap med bl. a Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Bente Børsum og Bjørn Sundquist. Foto: Fridtjof Zimmer/Einar Film