2.mars kl. 12 klipper ordføreren snora for to splitter nye tretopphytter ved Sandvikbekken gård i nord-Feiring.

Hyttene rager 6 meter opp i lufta, med trærne og skogkanten som nærmeste naboer. Herfra kan du nyte utsikt til Mjøsa, til frodig natur og kulturlandskap.

Det er ekteparet Marit Reegård Lie og Ståle Lie som står bak prosjektet. For 10 år siden kjøpte de gården helt øverst i Øverbygdvegen, ved foten av Skreikampen i nord-Feiring. Her driver de bl. a med sau og med «Inn på tunet». Tanken om en turistattraksjon i randsonen av gården fikk utvikle seg, og etter en lang prosess med planlegging og bygging, er de glad for endelig å kunne åpne hyttene for utleie.

Vi trekke turister til Feiring

-Vi bor i et område med fantastiske turmuligheter og severdigheter, som Skreikampen, Lysthuset, Jernverket og gruveområdene. Det er vann å bade og fiske i, skiløyper om vinteren, og turstier om sommeren. Vi håper og tror dette er noe som vil trekke gjester hit, sier Marit.

Snekkere har utført det meste av arbeidet, men paret har også lagt ned enormt med arbeidstimer i de to hyttene.

-Hele familien har stått på, ofte i kombinasjon med lek i området rundt hyttene. Med små barn må man finne løsninger som passer alle, sier Marit.

Hytteeierne tilbyr frokostpakker til gjestene i høyden, blant annet eplejuice, honning og egg fra lokale produsenter.

Marit og Ståle har lagt ned mange arbeidstimer i hyttene i løpet av det siste året.

Hva skal hyttene hete?

Hyttene er arkitekttegnet for å passe inn i det skrånende landskapet, og holder svært høy standard, med innlagt vann, strøm og wc/dusj. Hyttene er på 17 og 19 kvadratmeter, lekkert innredet, med peis og gode sittesoner med utsikt. Foreløpig heter de «Hytte 1» og «Hytte 2».

-Det er for kjedelig! Vi ønsker forslag til navn på hyttene. Beste forslag får gratis overnatting med en venn, sier Marit. Navneforslag kan sendes til Marit på sms 957 22 742, eller legges i kommentarfeltet på Eidsvoll tretopphytter på Facebook.

Hyttene har karnapper med benker så man kan sitte og nyte utsikten i ro og fred.

eidsvolltretopphytter.no

Halv pris til feringer i ukedagene

Marit og Ståle vil at folk i bygda skal bli kjent med det nye tilbudet. Derfor tilbyr de overnatting til halv pris i ukedagene utenom ferier, til folk med bostedsadresse Feiring. Tilbudet gjelder én overnatting pr. person. Ta kontakt på nettsida eidsvolltretopphytter.no for booking!

Velkommen til åpning av Eidsvoll Tretopphytter 2.mars!

  • Kl 12: Offisiell åpning ved ordfører Nina Kristengård
    Omvisning i tretopphyttene.
  • Bålpanne, pølser, kaffe og kaker!
  • Aking for barna! Ta med akebrett/snowracer.