Hans Edvard Brodshaug-Michaelsen (10) syns det er gøy med sjakk. Nå kommer et nytt tilbud til barn og unge i Feiring, nemlig en sjakklubb.

-Vi vil gi et tilbud en times tid i uka, i hyggelig lag med litt undervisning, morsomme oppgaver og litt konkurranse, sier pappa Hans Jacob Michaelsen, som også må sies å være over gjennomsnittet interessert i sjakk.

Søndag 21.april kl. 18.00 blir det stiftelsesmøte på Fløygir.

Hans Jacob Michaelsen og sønnen Hans Edvard Brodshaug-Michaelsen tar gjerne et slag sjakk ved kjøkkenbordet. Nå vil de starte sjakk-klubb i Feiring.

Stor interesse for sjakk

Interessen rundt sjakk har økt i takt med alle verdensmesterskapene til Magnus Carlsen, sjakk-app’er på smarttetelefonene og TV sendinger sent og tidlig med «sjå pila», prosenter, Stockfish og «verdensmesteren fra Lommedalen».

-Sjakk tar ikke lang tid å lære, men mulighetene i et spill er bortimot uendelige og man opplever nye nivåer av mestring hele tida, sier Hans Jacob, mens feiring.info sin journalist får en oppvisning i far-sønn-duell på brettet.

Sjakk er ikke en idrett i Norges Idrettsforbund  (NIF) og Sjakkforbundet/Ungdommens Sjakkforbund er ikke organisert under NIF. Hovedgrunnen er konkurranseelementet for barn under 12 år og rangering av prestasjon. Derfor blir heller ikke Feiring sjakk en del av Feiring IL.

-Hensikten med rangering er at man møter motstand på eget nivå, uavhengig av alder, og er i så måte svært hensiktsmessig, sier Hans Jacob.

Hans Edvard Brodshaug-Michaelsen trives ved sjakkbrettet. Nå håper han flere har lyst til å være med i sjakklubb.

Lokalt lavterskeltilbud

Det finnes sjakklubber i Eidsvoll og Jessheim, men det kan fort bli vanskelig med reiseveien, og Hans Jacob mener det er miljø for en egen sjakklubb i bygda. Han har litt kjennskap til klubben på Jessheim, og vil bruke denne som modell for den lokale klubben: En medlemskontingent på kr 250,- pr. år, halv pris for søsken nr. 2. I hovedsak går dette til forbunds- og fylkeskontingent.

-Vi ønsker å lage en klubb for alle uansett forkunnskap, hvor man kan lære av hverandre og hvor alle er velkomne. Vi tenker i utgangspunktet barn og unge, men kan utvide til voksne hvis det er interesse. Det er ingen nedre aldersgrense, men man må enten kunne reglene eller ville lære dem. Det vil pågå en langsgående klubbturnering, og når vi kommer i gang prøver vi å delta i turneringsvirksomhet utenfor bygda, sier Hans Jacob.

Det søkes nå midler til oppstart, og man regner med å være i gang fra skolestart høsten 2024, muligens i samarbeid med Feiring skole.

Vil du være med i sjakklubben?

Stiftelsesmøte blir annonsert på Feiring.info, oppslag på skolen og butikken og hjemmeside på Facebook. Ta kontakt med Hans Jacob Michaelsen, telefon 48111855, epost hansjaco@yahoo.no.