-Vi har skrevet boken vi selv har savnet, sier Anne-Brit Soma Reienes.

Anne-Brit, bosatt i Feiring, har en lang karriere som keramikk-kunstner og -praktiker. Hun har hovedfag og masterutdanning i utøvende keramisk kunst fra Norge og Ungarn. Hun har også bred pedagogisk utdanning, og mange kjenner henne fra Hoppensprett barnehage i Feiring, hvor hun jobbet i en årrekke.

En bok for både elever og lærere

Nå gir Anne-Brit ut bok sammen med kunst- og pedagogkollega Åse Kvalbein. Begge underviser ved lærerutdanninger, Anne-Brit på Hamar og Åse i Bergen. Boka de har samarbeidet om heter «Leire og keramikk. Håndbok for studenter og lærere». Boka gir eksempler på hvordan leire og keramikk kan brukes i undervisning med barn og ungdom.

-Arbeid med leire stimulerer skapertrangen hos elever i ulike aldere, og inviterer til lek, nysgjerrighet og utprøving. Dette er en lærebok for hele skoleløpet, for skolebarn, barn i kulturskole, for studenter og lærere, sier Anne-Brit.

Lokale bidragsytere

Flere barn fra Feiring, som nå er blitt ungdommer, er med i boka, sammen med barn fra andre deler av landet. Noen vil nok kjenne igjen omgivelsene på bildene også, blant annet er noen av bildene tatt i strandkanten ved Bærtangen.

Kjente Feiring-fjes og omgivelser i boka «Keramikk og leire»

Eidsvollingen Ellen Jacobsen har bidratt med design. -Ellen har gjort en fantastisk jobb med den visuelle formidlingen, sier Anne Brit.

Lørdag 20.april blir det lansering av boka på Wergelandshaugen i Eidsvoll. Forfattersamtale og lokalhistorisk foredrag står på programmet.

-Det har vært en lang prosess, men nå er endelig boka ute og kan tas i bruk, sier Anne-Brit.