I en tid hvor kostnadene for barn i idretten stedvis fyker til himmels, kan barn i Feiring trene helt gratis. Blant annet på grunn av Perseløpet.

I fjor dro Perseløpet inn 100 000 kroner til Feiring idrettslag. Det gjør at idrettslaget for andre år på rad dropper treningsavgiften for medlemmene.

-Jeg får ikke fullrost Bjørn for den innsatsen han gjør for å sikre lagets økonomi. Det er til glede for veldig mange, sier leder i Feiring IL, Nina Stensby Bakken.

Erstattet Mjøsa Rundt

Gjennom mange år var det sykkelrittet Mjøsa Rundt som bidro med de store pengene inn i laget. Også her var Saksberg i bresjen for arrangementet i mange år. Han var også den som så seg om etter alternativer da Mjøsa Rundt måtte avvikles.

-Jeg hadde holdt på en del med tidtaking på sykkelritt, og sitter på utstyr og kunnskap. Noen bekjente kom med ideen om å overføre dette til løp. Det var starten på Perseløpet, forteller Bjørn.

Koordinator, arrangør, tidtaker, fotograf og det meste annet: Bjørn Saksberg

Populært

Rundt 150-200 deltar i løpene, som foregår ved Ås skole. Her arrangeres løp med distanser på 3 km, 5 km, 10 km, halvmaraton og noen ganger maraton. Her konkurrerer man først og fremst mot seg sjøl, ved å sette seg mål og oppnå personlige rekorder.

Les om Perseløpet i Kondis

Denne sesongen arrangeres 8 løp. Saksberg står bak dem alle, for det meste i alle funksjoner, men noen ganger med litt dugnadshjelp.

Holder avgiftene nede

Den siste tida har det vært flere saker i media der kostnader ved å delta på idrett for barn har vært tema. Avgiftene varierer mye fra lag til lag, og noen steder koster det flere tusen i året å delta på for eksempel fotball. 

Her i bygda er vi veldig heldige! Det kan vi først og fremst takke frivilligheten og alle ildsjelene for. Alle trenerne jobber gratis, og legger ned utallige timer for at unga våre kan delta på allidrett og fotball. Foreldrene bidrar også med dugnadsarbeid, og idrettslaget er flinke til å søke støtte fra bl.a Sparebankstiftelsen. 

Flatt terreng, stabilt underlag, og ingen kryssing av veier med biltrafikk. Perseløpet tiltrekker seg både mosjonister og de som sikter mot høyere mål. Fotograf: Bjørn Saksberg.