2.-4. august er det igjen duket for Jernverkshelga. Nå rekrutteres nye skuespillere til forestillingen «Menn av malm, jenter av jern» av Tor Karseth, som settes opp for 23. gang.

Det er både ledige taleroller og plass til flere statister. Som statist spiller du en av arbeiderne ved Feiring jernverk. Der bodde både menn, kvinner og barn, i alle aldere. Du er med på fellesscener og sanger. Og får ei sosial uke sammen med andre i skauen!

Forestillingen «Menn av malm, jenter av jern» tar deg med tilbake til begynnelsen av 1800-tallet, da Feiring jernverk var i drift under Carsten Anker. F.v. Henriette Knutsdatter Brodshaug, Anne Kari Røise og Astrid Karoline Rydland Røise.

Øving ettermiddag, kveld og helg

Skuespillet «Menn av malm, jenter av jern» øves inn i løpet av ei uke i slutten av juli. Du må kunne delta på alle øvinger og forestillinger i perioden 26. juli – 4. august. Disse foregår stort sett på dagtid i de to helgene, og kveldstid på hverdagene.

NB – barn under 12 år må enten ha med en foresatt på scena eller til stede i jernverket under øvingene. Alternativt at det avtales med en annen voksen som har ansvaret for barnet under øvinger og forestillinger.

Les mer og meld deg på her (jernverket.info)

Mye øving, men også tid til andre ting under øvingsuka i Jernverket. F.v. Anton Berger Askeland, Matteus Hagen og Edvin Hansen Brodshaug.

Søker «Madam Klouman» og «Fru Bergstrøm»

I år søkes en person til å spille rollen som madam Pauline Klouman og en person til å spille rollen som Fru Bergstrøm.

Pauline Klouman er en fremtredende talerolle i stykket og er kone til forvalter Hans Henrik Gerhard Klouman. Til rollen som Pauline søkes en kvinne i alderen 25-40 år.

Forvalter Klouman og hans kone Pauline Klouman, her spilt av Lars Trygve Rømmerud og Lisbet Fagerli i 2023.

Fru Bergström er kone til Carl Bergström, som grunnet dårlige kår må ty til tyveri for å brødfø familien sin. Fru Bergström har i tillegg til sine replikker en duett med sin ektemann. Til rollen som Fru Bergström søkes det en kvinne i alderen 25-55 år.

Det blir audition for disse to rollene 23. juni på Fløygir i Feiring. Meld din interesse ved å skrive noen ord om deg selv til regissør Vår Maria Granados Langeland på e-post varmaria@hotmail.no

Jernverkshelga gjennomføres på ren dugnad, så man får ikke honorar for rollene.