Et hus litt utenom det vanlige er i ferd med å reise seg i Engeliveien. Snart flytter en familie på fire inn og blir Feirings nyeste innbyggere.

– Vi er litt etter skjemaet, men i oktober skal huset stå ferdig, og vi flytter inn. Det gleder vi oss veldig til, sier Benedict Teagarden, fra Connecticut i USA. Han og kona Astrid Øksnevad fra Nittedal valgte seg Feiring da de skulle finne bosted for seg og døtrene Ingvild (6) og Solveig (2.5).

– Da vi flyttet fra USA i 2022 søkte vi etter bolig med nærhet til Oslo, men i landlige omgivelser. Vi hadde bodd i byer lenge, og ville ha mer plass til barn og hagebruk. Etter litt vurdering og anbefalinger fra bekjente, bestemte vi oss for Eidsvoll og fikk barnehageplasser der. Da vi fant tomten til salgs i Engeliveien i Feiring, syntes vi at den hadde den perfekte balansen – rolige omgivelser, akkurat passe folketetthet, og god tilgang til byen, sier Astrid.

Familien Teagarden Øksnevad hygger seg på midtsommer-Feiring i Årneslandet. Fv Benedict Teagarden med Ingvild (6), og Astrid Øksnevad med Solveig (2.5).

Skolestart med pendlervei

Datteren Ingvild skal begynne på skolen til høsten, og det blir på Feiring skole, selv om familien må kjøre henne fra Jessheim de første ukene. Med jobber i Oslo blir det en liten logistikkutfordring. – Det skal vi klare. Det er jo bare for en kort periode, og vi syns det er viktig at hun får en felles start med klassekameratene, sier Benedict. Når de flytter inn, kan Ingvild gå til skolen sammen med venner i området. Ingvild blir blant de 12 førsteklassingene som starter på Feiring skole i høst.

Både Benedict og Astrid jobber i Oslo, i henholdsvis Nordea og i Redd Barna. Begge satser på en hybridløsning mellom Oslo og hjemmekontor.

Slik skal huset se ut når det står ferdig. Arkitekttegning: Mork-Ulnes Architects.

Hørte mye bra om Feiring

Paret visste ikke så mye om Feiring da de kjøpte tomten seint i 2022. Men siden den gang har de tilbrakt mange helger i bygda, og har blitt godt kjent med både Årneslandet, Lysthuset og folk som bor her, og besøkt barnehagen og skolen.

–  Vi hører positive ting også fra folk utenfor bygda. Det er interessant når Benedicts kjørelærer forteller at det er så bra ungdommer fra Feiring! Vi har i tillegg blitt imponert over samholdet, naboskapet, og engasjementet til de som bor her. I tillegg til den nydelige beliggenheten er det nok dette vi synes er mest unikt ved bygda, sier paret.

Vi ønsker familien hjertelig velkommen til bygda!