– Jernverkshelga er en kulturell begivenhet som trekker folk fra langt utenfor bygdas grenser. Vi håper på ei flott helg med mange besøkende, sier styreleder i Jernverkshelga, Maren Erstad.

Jernverkshelga 2024 går av stabelen 2. – 4. august.

Jernverkshelga i Feiring har blitt arrangert hvert år siden oppstarten i 2000, med unntak av tørkeåret 2018 og pandemi-året 2020. I år arrangeres derfor kulturhelga for 23. gang. Et stort apparat av frivillige er i gang med å planlegge helga, både det som skal skje på scena og ellers rundt på omårdet.

Forestillingen «Menn av malm, jenter av jern» framføres i år for 23. gang. Regien er ved Vår Maria Granados Langeland.

Tradisjonelt, men noe nytt

Styret i Jernverkshelga samarbeider med Feiring jernverks venner om gjennomføringen av Jernverkshelga. Det er aktivitet rundt de tre kulturminnesmerkene St. Pauls gruve, Lysthuset og Jernverket.

Foreningene er opptatt av at Jernverkshelga skal være gjenkjennelig fra år til år, og holder fast ved programposter som spel, omvisninger og premieresuppe kokt i jerngryte på bålet. Men programmet inneholder også alltid noen nye innslag. I år byr arrangørene på huskonsert på Lysthuset med Tor Karseth, visesanger og forfatteren bak «Menn av malm, jenter av jern», som oppføres hvert år under Jernverkshelga. Det blir også foredrag og aktiviteter for unga.

Bli med på ei flott kulturhelg med historisk sus i Feirings skoger!

Se programmet og bestill billetter til Jernverkshelga her

Tor Karseth fra Hamar er visesanger og forfatter. Her i Feiring er han mest kjent som forfatteren og komponist av «Menn av malm, jenter av jern», som oppføres hvert år i Feiring jernverk. Tor kommer til Lysthuset lørdag 3. august. Foto: Trude Ånnevik.

Ved Lysthuset