Dette skjer i Feiring

Feiring har et rikt lag – og foreningsliv med aktiviteter året rundt. Her finner du oversikt over noen av de større arrangementene som foregår i Feiring til faste tidspunkter hvert år.

For å se hva som skjer fra dag til dag – sjekk ut aktivitetskalenderen!

 

Feiringtinget

Feiringtinget avholdes på Fløygir i januar. Feiringtinget er Feiringregjeringas årsmøte, og er åpent for alle! På Feiringtinget legger regjeringa fram rapport over det siste års aktiviteter og skisserer veien videre. Det avholdes valg på ministre og arbeidsgrupper til de ulike departementene. De siste årene har vi invitert og gjort stas på årets nyfødte feringer og deres foreldre. Underholdning og bevertning er også faste poster på programmet under Feiringtinget.

Feiringtinget 2015, Nyfødte 2015

 

Mjøsa Rundt

Feiring idrettslag står bak sykkelrittet Mjøsa Rundt, som er arrangert hvert år i juni siden 1975. Løypa er 235 km lang og går via Gjøvik, Lillehammer og Hamar til Minnesund og tilbake til Feiring. Deltagerantallet har ligget forholdsvis stabilt på rundt 600 syklister de siste årene. To syklister har fullført samtlige ritt fra starten i 1975; Per Fagerli og Jørn Brodshaug, begge fra arrangørklubben Feiring IL. Mjøsa Rundt feiret 40 år i 2014.

Les mer om Mjøsa Rundt her

 

Midtsommer-Feiring

Ved midtsommer samles vi i Årneslandet til hyggelig samvær, aktiviteter og stort st.hansbål.

 

Motbakkeløpet Åneskøl opp

Motbakkeløpet Åneskøl opp arrangeres av Feiring idrettslag og blir omtalt som «Østlandets friskeste motbakkeløp». Starten er i vannkanten ved Mjøsa, og mål er Årneskollen, eller «Åneskøl» som vi sier i Feiring, en stigning på 478 høydemeter. Høyden ved målgang er 602 m.o.h.

Åneskøl opp

 Jernverkshelga

Under Jernverkshelga i Feiring inviteres du til skogs, til kulturopplevelser på gamle tufter. Du kan se flatbrød bli laget på gamlemåten, bli med på en vandring i verket og møte folk som levde der, eller bli med på tur til gruva hvor malmen til jernverket ble henta ut. Unga kan lage kvennkall i elva og hilse på geiter og griser. Teaterstykket «Menn av malm, jenter av jern» er sett av rundt 8 000 publikummere siden oppstarten av Jernverkshelga i 2001.

Les mer om Jernverket og Jernverkshelga her

jernverkshelga_tema2009

Sau og skau

Familiearrangementet Sau og skau arrangeres i september, og er en «hyllest » til to av de viktigste næringsveiene for landbruket i Feiring. Gjennom aktiviteter, lek og demonstrasjoner får små og store et bedre innblikk i skogsdrift og sauehold. Arrangementet foregår ute på Fløygirplassen og arrangeres av Feiring jeger-og fiskerforening, Feiring landbruksforening, Feiring skogeierlag og Feiring sau og geit.

Julemarked og julegrantenning

Første helga i desember samles vi på Feiringtunet (Coop Marked) og tenner julegrana, går rundt juletreet og får besøk av nissen. Etterpå går vi i fakkeltog til Fløygir, der det er åpning av julemarkedet, som holder åpent hele helga med håndverk, julebakst, håndarbeid, ting og lukter som hører jula til. Vi arrangerer også julequiz og sosialt samvær på skinnefellene rundt bålpanna.

 

 

 

 

WordPress Theme built by Shufflehound. © 2023 Feiringregjeringa