«Fager og frodig, langs mjøsblåe strender. Smygende inn millom åser og fjell … «

Fra «Sang til Feiring», av Axel Bjørnstad

Bygda Feiring ligger landlig til på vestsida av Mjøsas sørende, helt nord i Viken fylke, i Eidsvoll kommune. Feiring strekker seg 22 kilometer fra bygdegrensa i Byrudberga, til fylkesgrensa mot Innlandet i nord.

Fakta om Feiring

  • Feiring ligger 47 km fra Gardermoen, 85 km fra Oslo, 65 km fra Hamar og 52 km fra Gjøvik. Til kommunsenteret Eidsvoll, er det 24 km.
  • Feiring ble skilt ut fra Hurdal som eget herred/kommune i 1870, og slått sammen med Eidsvoll kommune 1.januar 1964.
  • Feiring har ca 960 innbyggere.
  • Navnet Feiring er etymologisk knyttet til ordet «fager».

Nær naturen, med aktiviteter for alle

Bygda har et tjuetalls lag og foreninger med et rikt aktivitetstilbud. Bygdas plassering mellom innsjø og skog gir god tilgang på fin og variert natur, med jakt- og fiskemuligheter og store rekreasjonsområder.

Vi har en 1-10-skole, Feiring skole, barnehage (Hoppensprett), forsamlingshus (Fløygir), dagligvareforretning (Coop Prix), frisør, landbruks – og jernvarebutikken Disserud Fjøs og Maskin, og mulighet for leie av kontorplasser (Svendby). Vi har idrettsanlegg med kunstgrasbane, pumptrack (sykkelbane), treningspark og en ballbinge som fungerer som skøytebane om vinteren. Vi har turstier på kryss og tvers, og milevis med skiløyper om vinteren. Om sommeren er det yrende liv i Årneslandet, et flott friluftsområde og badestrand.

 

 

Feiring er kanskje mest kjent for spesialsykehuset Feiringklinikken, som ble lagt ned i 2018 og virksomheten flyttet til LHL-sykehuset Gardermoen. Feiringregjeringa har jobbet aktivt for å påvirke få nye leietagere i lokalene. Nå gleder vi oss til å ønske Feiring videregående skole velkommen høsten 2020!